Slik forhindrer du at ekorn og jordsvin graver opp hagen din

[ad_1]

Hvis du eier en hage eller pleier en hage, kan du ha erfaring med plagsomme skadedyr som jordsvin og ekorn. Nedenfor er en guide for å hindre skadedyr som disse fra å angre alt hardt arbeid i bakgården.

Indikasjoner på at du trenger skadedyrkontroll

Groundhogs og ekorn i hagen din kan være en årsak til alvorlig nød. Gartnere og bønder står spesielt overfor en trussel om at deres grøntbladede planter og avlinger blir tygget opp av disse dyrene.

Her er fem måter å finne ut om hagen din er infisert av ekorn og jordsvin:

  • Bitemerker og underjordiske hull som lagrer mat
  • Gnaga frukttrær og halvbitte avlinger
  • Sidespor som indikerer duftmarkering: en atferd dyr viser for å markere territoriet sitt
  • Påknuste slanger i motorvogner og underjordiske strømkabler som fører til strømbrudd
  • Hvis fuglematen din begynner å forsvinne raskt, er det trygt å anta at ekorn i hagen din lever av det

Hvordan forhindre et angrep

Å forhindre at ekorn og jordsvin infiserer hagen eller hagen din er avgjørende for å beskytte eiendommen din. Uten skadedyrbekjempelse kan disse dyrene forårsake dyr eller uopprettelig skade. Her er noen forebyggingsmetoder:

Fekting

Et gjerde laget av tre eller jern kan hjelpe. Det er viktig at gjerdet ikke har åpninger større enn to tommer mellom metallledninger eller treplanker. Å senke gjerdet to fot dypt ned i bakken, og gi det en svak kurve for å gjøre det vanskeligere å klatre, kan også gjøre gjerdet mer effektivt.

Planting av nye matkilder

Å introdusere nye matkilder kan drive ekorn og jordsvin til disse kildene i stedet for å gumle opp plantene i hagen din.

Disse inkluderer frokostblandinger, fuglefrø, solsikkefrø, ost og egg for ekorn. Groundhogs nyte kløver, basilikum, bete greener, krysantemum, persille og grønne bønner.

Hold hagen din ryddig og ren

De fleste ekorn og jordsvin vil spise plantene og avlingene i hagen din hvis de kan oppdage duften av vegetasjon.

Det er viktig å plukke frukt og grønnsaker så snart de er modne i stedet for å forsinke prosessen. Hvis du legger merke til fallende vegetasjon som har begynt å råtne, riv den raskt opp for å maskere duften.

Siden ekorn og jordsvin hovedsakelig er planteetere, kan de fange opp lukten av matrester i søppelbøtta. Sørg for at søppelbøttene er tett forseglet for å holde gnagere og annet dyreliv ute

Hva du skal gjøre når dyrelivet har invadert

Selv om det finnes måter å forhindre at ekorn og jordsvin infiserer hagen din, hva gjør du når det er for sent, og de har overtatt eiendommen din?

Disse skadedyrene kan være en stor plage. De graver seg under jorden når de kjenner rovdyr og dukker opp igjen for å livnære seg av vegetasjon på bakken når ingen er i nærheten. Selv om du ser dem bevege seg inn og ut av hulene, vil de være for raske å fange. Ekorn og jordsvin kan også forårsake skade ved å tygge rotsystemene til trær og busker. I tilfelle en infestasjon, her er hva du kan gjøre:

Eliminer havneområder

Siden ekorn og jordsvin graver under boliger i nærheten av tykke busker og høyt gress, er det viktig å rydde opp i rester av løv, tre eller vegetasjon. Vedlikehold hagen din ved å klippe den ofte og klippe gresset kort.

Trimming av busker og busker vil sikre at bladene ikke er for tykke eller feier over bakkens overflate.

Ved å fylle ut allerede eksisterende hull i hagen din, vil ekorn og jordsvin bli mindre tiltrukket av å hekke i dem. Mens du er i gang, sørg for at jorden din er moderat fuktig – de fleste skadedyr tiltrekkes av tørrere skitt.

Profesjonell skadedyrkontroll

Jordsvin og ekorn tiltrekkes av hagen din på grunn av vegetasjon, avlinger og planter. Den beste måten å ekskludere dem fra hagen din er å kontakte Moderne skadedyr. Våre skadedyrbekjempere vil analysere ditt spesifikke problem og tilpasse en plan for å lindre det.

[ad_2]

Kilde

Scroll to Top