Slik blir du enkelt kvitt øreplugger i hjemmet ditt

Publiseringsdato: 11. januar 2023
Kategori: Ørestikker

Ørestikker i hjemmet ditt er kanskje ikke farlige som noen andre lokale skadedyr, men de bør ikke stå ubehandlet. Selv om øretvister hovedsakelig er plagsomme skadedyr og ikke utgjør en stor helsefare for mennesker, kan de fortsatt forårsake problemer når de angriper hjemmet ditt og blir vanskelige å eliminere. Hvis du trenger skadedyrbekjempelse, fortsett å lese for å lære hvordan du kan bli kvitt øreplugger i hjemmet ditt.

Hvordan en øretvist ser ut

For å bli kvitt øreplugger helt, er det avgjørende at du lærer hvordan du identifiserer dem. Selv om øretvister noen ganger forveksles med sølvfisk eller ildluser, er det visse egenskaper som er spesielle for ørepluggen.

Ørepiggenes livssyklus består av tre stadier, fra de først klekkes til de når reproduktiv alder. Ved den siste fasen regnes øretvister som fulle voksne, og de kan skilles ut med følgende egenskaper.

Voksne øreplugger varierer fra ¼ til 1 tomme lange. Kroppene deres er lange og flate, og de er vanligvis blekbrune, rødbrune eller svarte. Ørestikker har seks ben og tynne antenner. Selv om de har to par vinger, kan ikke alle ørekytearter fly. Ikke desto mindre er deres mest karakteristiske trekk deres utstående (og skummelt utseende) tang.

Ørentvister er mer til sjenanse enn en fare

Ørentvister er generelt ikke aggressive, men kan angripe hvis de føler seg truet. Selv om du kanskje har hørt om bitt av øretvister, og dette kan sikkert skje, klyper øretvister oftest med tangen. En øreklyp kan skape en liten svulst, men disse klypene overfører ikke sykdommer.

Selv om øreplugger kanskje ikke er den største trusselen mot helsen din eller hjemmet, er de definitivt fortsatt en plage som ikke bør få være i hjemmet ditt. Tross alt er det ingen som ønsker å se øreplugger rundt seg når de bare prøver å slappe av etter en lang dag på jobben. Dessuten ønsker ingen å bli klemt av en feil! Hvis du har et øreplugg i hjemmet ditt, fortsett å lese for å finne ut den beste måten å bli kvitt dem.

Hvorfor invaderer øretvister hjem?

Ørestikker er ikke hjemmehørende i området på den nordlige halvkule, men de har eksistert siden i det minste tidlig på 1900-tallet. De er en vanlig skadedyr og områdene rundt, og kan leve innendørs og formere seg raskt. Men hva er det egentlig som tiltrekker øreplugger til et hjem?

Earwigs tiltrekkes av følgende faktorer:

  • Fuktighet
  • Mørke
  • Luftfuktighet

Disse tre faktorene skaper den perfekte grobunn for ørekyt.

Råtnende plantemateriale er også attraktivt for øretvister siden det gir dem en fuktig matkilde, og de kan grave seg ned og reprodusere seg i råtnende plantemateriale. Disse skadedyrene kan også infisere sunne plantematerialer, poser med skitt og matjord. Earwigs kan også “haike” fra ett sted til et annet i poser eller bokser. Dessverre, hvis disse skadedyrene blir med deg hjem, kan de gjøre kjelleren din til deres neste hjem.

Den beste måten å holde øreplugger utenfor hjemmet ditt

Riktig ørepluggkontroll er avgjørende hvis du ønsker å opprettholde et skadedyrfritt hjem. For å holde øreplugger borte fra hjemmet ditt, må du forsegle eventuelle inngangspunkter i hjemmet som kan slippe øretvister inn. Potensielle inngangspunkter for øretvister inkluderer hull, sprekker og hull; du kan forsegle disse problemområdene med silikonbasert fugemasse eller stålull. Det er også viktig å tette lofts- og fundamentventiler, vinduer og dører.

Du bør også sørge for at kjelleren er ventilert. Ellers vil denne mørke, fuktige plassen være den perfekte yngleplassen for disse insektene. Å bruke en avfukter kan også bidra til å avskrekke øreplugger fra å ringe boligen din hjem.

Den beste og sikreste måten å bli kvitt en øreplugg i huset ditt er å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for en omfattende behandlingsplan.

Scroll to Top