Skadedyrtrykkstopper over hele USA etter rekordhøye værforhold


National Pest Management Association frigir sommer Vector Sectors™-liste som fremhever 12 amerikanske byer som er mest utsatt for økte skadedyrpopulasjoner

FAIRFAX, Va. – 16. august 2022 – The National Pest Management Association (NPMA) lanserte i dag sin halvårlige Vector Sectors™-liste over de 12 beste byene i USA med størst risiko for økt skadedyrtrykk fra vektorskadegjørere resten av sommeren og inn i høst. Da store deler av landet observerer rekordhøy varme, overdreven nedbør og i noen tilfeller betydelig tørke, advarer eksperter publikum om at økte møter med mygg, flått og fluer sannsynligvis vil forekomme.

“De siste værforholdene har vært langt fra normale, og dessverre kan disse uregelmessige temperaturene og nedbøren ha en direkte innvirkning på skadedyrtrykket fra vektorskadedyr,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Farlige insekter som mygg, flått og fluer er mer enn en plage – de er kjent for å spre alvorlige sykdommer, og utgjøre betydelige trusler mot menneskers helse.”

De 12 beste byene i USA* som er kåret til National Pest Management Associations liste over vektorsektorer inkluderer:

Atlanta, GA: Mye nedbør og høye temperaturer har skapt de perfekte forhold for mygg og fly befolkninger til å trives denne sommeren. Med over gjennomsnittet nedbør og temperaturer spådd i de kommende månedene, mygg trykket forventes å øke.

Baltimore, MD: Overdreven nedbør har skapt de perfekte stående vannforholdene for mygg befolkninger til å blomstre. Hvis nedbør og temperaturer over gjennomsnittet vedvarer, begge deler mygg og sett kryss befolkningen kan fortsette å øke i området.

Boston, MA: Sett kryss og mygg aktiviteten fikk et forsprang denne våren takket være nedbør over gjennomsnittet i området. Beboere kan forvente å se aktiviteten forbli høy langt ut i sommermånedene hvis nedbør og temperaturer fortsetter å nå over gjennomsnittet som spådd.

Chicago, IL: Både sett kryss og mygg befolkningen ville ha dratt nytte av temperaturene og nedbøren over gjennomsnittet denne sommeren. Beboere bør være oppmerksomme på disse sykdomsspredende skadedyrene når de tilbringer tid utendørs, da populasjoner kan forventes å trives hvis lignende forhold fortsetter.

Dallas og Austin, TX: Høye temperaturer i både Dallas og Austin har gitt mygg populasjoner en kickstart til skadedyrsesongen denne sommeren. Beboerne kan forvente en økning mygg press hvis nedbøren øker i disse regionene.

Miami og Tampa, FL: Både Miami og Tampa har registrert over gjennomsnittet nedbørsnivåer de siste månedene. Disse forholdene, kombinert med varme sommerdager, kan skape de perfekte stående vannforholdene for mygg befolkninger til å blomstre denne sommeren.

New York, NY: Sett kryss og mygg sesongen startet tidligere i år takket være en varmere vår enn vanlig. Med prognoser som krever økt nedbør og temperaturer over gjennomsnittet, sett kryss og mygg befolkningen kan fortsette å blomstre i de kommende månedene.

Philadelphia, PA: Temperaturer over gjennomsnittet i mai og juni har sannsynligvis gitt flått et forsprang denne sommeren. Hvis nedbør og varmere temperaturer fortsetter som spådd, kan du også forvente å se høyere mygg presset i dette området.

San Diego, CA: Varme, våte temperaturer har skapt det perfekte miljøet for mygg befolkninger til å trives denne sommeren. Forvent å se økt aktivitet fra disse bitende skadedyrene sent i sommermånedene hvis lignende forhold vedvarer.

Washington DC: Mai og juni har vært varme og våte for denne regionen, noe som gir mygg og flått de perfekte forholdene for å trives. Med prognoser som krever mer regn og stigende temperaturer, bør innbyggerne være forberedt på å se økt press fra begge skadedyrene sent inn i sommermånedene.

*Oppført i alfabetisk rekkefølge, ingen numerisk rangering.

Mygg er vektorer for en rekke sykdommer, inkludert West Nile-virus, denguefeber og Eastern Equine encefalitt (EEE). NPMAs ekspertentomologer anbefaler å bruke insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET og fjerne områder med stående vann for å minimere avl. Flått, en annen blodsugende vektor skadedyr, kan overføre borreliose, anaplasmose, babesiosis og Rocky Mountain spotted feber. Mens CDC rapporterer at akuttmottaksbesøk for flåttbitt øker i høysommermånedene, viser trender at flere besøk kan forventes til høsten. Øv på å bruke lange ermer og bukser når du er utendørs, helst lyst stoff for å gjøre disse skadedyrene mer synlige.

Vanlige fluearter, inkludert husfluer, fruktfluer og hestefluer, kan spre alvorlige sykdommer som salmonella og malaria. Faktisk rapporterer CDC at en husflue kan bære mer enn 1 million bakterier på kroppen. “Selv om de vanligvis har en kort levetid, kan fluer raskt reprodusere seg i store antall,” sa Fredericks. “Du kan holde disse plagsomme skadedyrene i sjakk ved å kaste søppel regelmessig og sikre alle utvendige vinduer og dører med netting.”

Hvis du mistenker et angrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper umiddelbart.

For mer informasjon om NPMAs liste over vektorsektorer, eller for å lære mer om beskyttelse mot skadedyr, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, TwitterPinterest, TikTok og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

2 + 3 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...