Se opp for disse 5 vanlige husholdningsskadedyrene

Utvid karrieren din med Modern Pest

Når det gjelder skadedyrkontroll, anbefaler profesjonelle utryddere å lære om vanlige skadedyr som finnes i hjemmene. Dette kan forhindre skadedyrsangrep fra å skape kaos i og rundt huset ditt.

Tross alt, hvis komforten og sikkerheten til hjemmet ditt er kompromittert, kan det forårsake mye nød. Skadedyr som stokkmaur, flått, veggedyr og kakerlakker kan invadere oppholdsrom raskt, noe som gjør deg sårbar for insektbitt, hygieneproblemer og andre problemer.

Det er viktig å være klar over de ulike typene skadedyr som ofte invaderer hjem. Dette vil ikke bare forberede deg på å håndtere skadedyr, men også hjelpe deg å ta forebyggende tiltak for å unngå disse uvelkomne gjestene i utgangspunktet.

Her er de fem vanligste skadedyrene som krever profesjonell skadedyrkontroll som alle huseiere må passe seg for:

stokkmaur

stokkmaur påvirker mange hjem. Arbeidsmaurene varierer i lengde fra 1/8 – 1/2 tomme, med dronningene litt større. De er oftest svarte, selv om noen arter er røde, røde og svarte eller brune.

Disse maurene er sosiale insekter som foretrekker å hekke i tre. De huler vanligvis ut gallerier eller tunneler i trær, strukturer, tre og skumisolasjon. Ikke bli overrasket over å se dem i krypkjeller eller krypende langs trestammene i hagen din.

Veps

Yellowjacket-veps, papirveps og skallete hornets (som er nærmere beslektet med yellowjackets enn hornets) er alle utbredt.

De fleste vepsene viser rov- og rensende atferd. Avhengig av arten er noen veps ensomme mens andre lever i kolonier som kan telle tusenvis av individer. Sosiale arter vil ofte lage vepsebol i vegger i hus, skur eller andre skogkledde områder.

Fjerning av vepsebol er viktig og bør ikke utsettes når du har sett et i eller rundt huset ditt. Dette er fordi veps påfører smertefulle stikk som kan kreve legehjelp. Noen mennesker er til og med dødelig allergiske mot veps.

Ikke forsøk å bli kvitt et vepsebol på egen hånd. Butikkkjøpte behandlinger er ikke alltid effektive, og forsøket på å drive disse insektene ut kan slå tilbake med alvorlige konsekvenser. Vi tilbyr også tjenester for fjerning av reir.

Veggedyr

Veggedyr, som navnet antyder, er en type insekt som vanligvis lever i varmen i sengen din. Selv om de ikke er kjent for å overføre noen sykdom, kan en veggedyrangrep definitivt holde deg våken om natten.

Disse bittesmå crawlerne lever ikke bare av blodet ditt, men de angriper når du har minst sjanse til å forsvare deg selv. Fôring tar bare omtrent 10 minutter og er vanligvis ubemerket av verten. Etterpå kan bittet bli betent og klø, men mange reagerer aldri. Hvis ingen matkilde er tilgjengelig, kan veggedyr vente i over 500 dager. Tror du at du kan ha veggedyr? Skadedyreksperter vil identifisere om veggedyr er tilstede i hjemmet ditt og målrette dem der de lever og avler.

Flått

Flått er en type edderkoppdyr, som betyr at de kommer fra samme familie som edderkopper og midd, brun hundeflått, svartbeint (hjort)flått, og enslig stjerneflått er de fire vanligste flåttartene. Angrep har vært økende her de siste årene, noe som er en bekymring for både skadedyreksperter og huseiere.

Flått lever av blodet til vertene deres – som kan inkludere både deg og kjæledyrene dine. Selv om de fleste flåttbitt ikke krever legehjelp, kan de forårsake smerte og ubehag. Noen flått er vektorer av alvorlige og til og med dødelige sykdommer som Lyme, Rocky Mountain-flekkfeber og babesiosis.

Kakerlakker

Kakerlakker er en av de vanligste typene skadedyr. Kakerlakker kommer inn i hjemmet ditt gjennom små sprekker og sprekker, avløps- og kloakkrør, ventiler og elektriske inntrengningspunkter for å nevne noen.

Når den først er inne, kan kakerlakker være en gjennomgripende skadedyr som formerer seg raskt. De kan forbli aktive hele året. De lever av stivelsesholdig mat, papir, stoff og råtnende organisk materiale. Kakerlakker er nattaktive. Å se en mort i hjemmet ditt på dagtid kan være et tegn på et alvorlig angrep.

Den største trusselen fra kakerlakker er at de kan forårsake matforgiftning og lignende helseproblemer ved å spre patogener som E. Coli og Salmonella. Dessuten spiser kakerlakker bort og ødelegger visse materialer som papir og stoff.

Hvis det er et stort antall kakerlakker som yngler i huset ditt, kan det føre til hudallergier og luftveisproblemer som astma. Støpt skinn og avføring blandes med luften innendørs og forårsaker disse problemene.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

2 + 13 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...