Se opp! Eksperter forventer en vinter med skadedyr på grunn av truende bitre kalde temperaturer


National Pest Management Association publiserer sin høst- og vinter 2022 Bug Barometer®-prognose

FAIRFAX, VA (26. september 2022) – DenNational Pest Management Association (NPMA)lanserte i dag sin halvårlige Bug Barometer®-prognose, en sesongbasert prognose av skadedyrtrykket og aktiviteten amerikanere kan forvente å se i sine respektive regioner av landet basert på værmønstre, langtidsprognoser og biologiske skadedyr. atferd. I følge gruppens entomologiteam kan en mild, tørr sommersesong føre til økt skadedyraktivitet i store deler av USA ettersom prognoser viser truende spådommer for temperaturer under gjennomsnittet og økt snø denne vinteren.

“Værmønstre over hele USA var ganske blandede denne sommeren. Noen områder opplevde ganske normalt, mildt klima, mens andre som Sør ble møtt med rekordstor nedbør og historisk tørke i Vesten, sier Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Denne værblandingen har tillatt skadedyrpopulasjoner å trives, og den forestående kuldeperioden for store deler av USA vil sannsynligvis sende skadedyr inn i hjem på jakt etter mat og ly denne vinteren.”

Økt skadedyrpress kommer med noen alvorlige helserisikoer da flått, kakerlakker og gnagere kan overføre farlige bakterier og sykdommer til mennesker. “Forebygging er nøkkelen denne tiden av året, spesielt ettersom det gjelder å holde kakerlakker og gnagere ute av hjemmet ditt,” la Fredericks til. “Mus og rotter invaderer anslagsvis 21 millioner amerikanske hjem hver vinter og søker pusterom fra den bitre kulden og snøen, så sørg for å eliminere alle områder med fuktighet som finnes i hjemmet og sørg for å holde kjøkkenet rent, oppbevar maten i lufttette beholdere for å holde skadedyr ute.”

Basert på denne analysen anslår National Pest Management Association’s Fall & Winter 2022 Bug Barometer en økning i skadedyrtrykket over hele USA denne sesongen:

Nordøst og New England

Forvent lindring fra mygg og stikkende insekter når kjøligere falltemperaturer beveger seg inn i regionen. Imidlertid kan gjennomsnittlige falltemperaturer tillate sett kryss aktivitet for å holde seg høy inn i de tidlige vintermånedene. Se etter gnagere å begynne å bevege seg innendørs på jakt etter ly og ressurser ettersom temperaturene fortsetter å synke.

Sørøst

Hvis høst- og vintertemperaturene er kaldere enn gjennomsnittet som spådd, forvent gnager aktiviteten øker raskere enn vanlig ettersom gnagere leter etter ly innendørs.

Great Lakes, Ohio Valley og Midtvesten

Forbered deg på overvintrende skadedyr som f.eks stinkende insekter å begynne å invadere strukturer når gjennomsnittlige falltemperaturer beveger seg inn i regionen. Gjennomsnittstemperaturer og nedbør kan også tillate sett kryss presset for å holde seg høyt gjennom høsten. Betydelig under gjennomsnittet spådd denne vinteren vil sannsynligvis kjøre gnagere innendørs tidlig.

Nord-Sentral-USA

Under gjennomsnittlige høsttemperaturer kan drive sporadiske inntrengere som boxelder bugs inn i strukturer tidlig på jakt etter ly. Forbered deg på samme måte på en økning i mus aktivitet raskere hvis temperaturen faller tidligere i høst.

Sør Sentral-USA

Varmere enn gjennomsnittet falltemperaturer kan tillate maur og kakerlakk aktiviteten skal vedvare langt ut i høstmånedene. Denne regionen bør også forberede seg på sett kryss aktiviteten forblir høy til temperaturen faller under frysepunktet.

Sørvest i USA

Hvis varme høsttemperaturer vedvarer, forvent insekter som f.eks kakerlakker og tusenbein å holde seg aktiv langt utpå høsten. Når kjøligere temperaturer endelig legger seg i regionen, forbered deg på en økning i gnager aktivitet.

Nordvest i USA

Til tross for spådommen om en mild vinter i denne regionen, forvent å se mus aktivitetsøkning i høst som gnagere se til boliger, skur og til og med kjøretøy for ly foran vinteren.

«Med hjelp fra vår Bug Barometer®, amerikanere kan bedre forberede seg på økte skadedyrpopulasjoner når vi går inn i slutten av høsten og tidlige vintermånedene,» sa Fredericks. “Sørg for å tette sprekker og hull på utsiden av hjemmet og oppbevar bokser fra gulvet for å hindre skadedyr fra å oppholde seg i uforstyrrede områder.”

Fremfor alt oppfordrer Fredericks forbrukere til det kontakt en skadedyrspesialist hvis et angrep er tilstede.

For mer informasjon om skadedyr eller NPMAs Bug Barometer®-prognose, besøkPestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøkPestWorld.orgeller følg @PestWorld påFacebook,Twitter,Pinterest,TikTokogYouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 1 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...