Rotter Vinstra

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Vinstra så må du helt klart ta action så snart som mulig. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er utfordrende å bli kvitt, og de kan ofte dessverre raskt gjøre stor ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så kjapt som mulig tar i gang med tiltak og får gjennomført skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og de er enormt dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men du bør helt klart også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss nå.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Vinstra og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Vinstra:

13 + 3 =

Rotteproblem i Vinstra

Les mer om du har problem med rotter i Vinstra. Hvis du sliter med rotter i Vinstra så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rotter er flinke til å formere seg, og problemet kan tilta. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et skadedyrproblem i Vinstra?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er to store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når gnagerne ser etter mat. De ødelegger også bygninger og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem også i Vinstra.

Rotter i Vinstra kan også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Vinstra. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin smidighet, ødelegge hjem, butikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i flere måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Vinstra

Karakteristikk sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Brunrottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nært mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt på jorden der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kommer inn.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart av farge, men avføringen kan faktisk ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Vinstra

Så har du utfordring med rotter i Vinstra{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Vinstra

Litt om Vinstra

Vinstra er en by og administrasjonssenteret i Nord-Fron kommune i Innlandet. Byen har 2 700 innbyggere per 1. januar 2020, og ligger i Gudbrandsdalen 8 mil nord for Lillehammer.

Wikipedia

Vi hjelper også i andre byer. Blant annet i:

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Vinstra og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse VinstraI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Vinstra

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Vinstra også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Vinstra