Rotter Ulsteinvik

Hvis du har sett rotter eller tegn på rotter i Ulsteinvik så må du helt klart gjøre tiltak så kjapt som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er en utfordring å bli av med. De kan ofte dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som råd er tar action og gjennomfører skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og de er enormt flinke på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du skal og bør også få tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge maten du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Ulsteinvik og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Ulsteinvik:

9 + 4 =

Problem med rotter i Ulsteinvik

Lurer du på om du har problem med rotter i Ulsteinvik? Hvis du sliter med rotter i Ulsteinvik så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men send inn skjemaet nå. Rotter er dyktige til å formere seg, og problemet kan kjapt vokse. Bokstavelig talt. Problemet er at rotter kan gnage i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Ulsteinvik?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det finnes to store utfordringer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter noe å spise. De skader også bygg og eiendommer ved å konstant gnage og grave.

Rottene er flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Ulsteinvik.

Rotter i Ulsteinvik kan også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare boliger som kan påføres stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ødelagt biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Ulsteinvik. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, evne til å ødelegge hjem, butikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Ulsteinvik

Noen karakteristiske kjennetegn hos brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kropp på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20.

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart, men den kan faktisk ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Ulsteinvik

Hvis du har utfordring med rotter i Ulsteinvik{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Ulsteinvik

Litt om Ulsteinvik

Ulsteinvik er en by, et tettsted og administrasjonssenter i Ulstein kommune i Møre og Romsdal. Tettstedet har 5 909 innbyggere per 1. januar 2020. Ulsteinvik er handelssentrum i kommunen og har dessuten store skipsverft og annen mekanisk industri. I Ulsteinvik finner man også en videregående skole, en folkehøgskole og Høddvoll stadion, hjemmebanen til Idrottslaget Hødd. Ulsteinvik ble en by i år 2000, etter vedtak i kommunestyret.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Ulsteinvik og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse UlsteinvikDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Ulsteinvik

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Ulsteinvik også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Ulsteinvik