Rotter Trondheim
Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Trondheim så bør du absolutt gjøre noe nå med en gang. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.
Rotter er plagsomme
Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.
👉 For privatpersoner
Rotter er vanskelig å bli av med. De kan ofte dessverre raskt gjøre mye skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så raskt som råd er tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.
Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.
👉 For restauranter, spisesteder og produsenter
Rotter ser aktivt etter mat, og de er svært flinke til å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du bør (og skal) også ha tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du oppbevarer.
Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss nå.
👉 For næringsdrivende
Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.
Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt rotter.
Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Trondheim og omegn
Rotteproblem i Trondheim
Les mer om du har et rotteproblem i Trondheim. Hvis du sliter med rotter i Trondheim så bør du få hjelp av noen profesjonelle som gjør skadedyrkontroll som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rottene formerer seg kjapt, og skadedyrproblemet kan kjapt vokse. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.
Er rotter et problem i Trondheim?
Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det er to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter noe å spise. Rotter skader også bygninger og tomter ved å grave og gnage.
Rotter er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.
Rotter finnes overalt i Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem også i Trondheim.
Rotter i Trondheim kan også ødelegge andre eiendeler
Det er ikke kun hus som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.
Kontakt et skadedyrfirma når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Trondheim. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.
Rotter informasjon
Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade boliger, butikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger.
Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Trondheim
- Vekt: fra 200-500 g
- Lengde (kropp): 18-25 cm
- Lengde (bare hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
- Snute: Butt
- Ører: Små og dekket med hår
- Øyne: Små
- Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
- Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
- Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
- Vann: 15-30 ml/dag
- Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
- Svømming: Meget god til å svømme
- Hopping: 90 cm vertikalt
- Klatring: Kan klatre godt
- Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
- Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
- Kjønnsmoden: 2-3 mnd
- Antall unger pr. kull: 8-20
- Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
- Åpninger som bør tettes: >12 mm
Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
Brunrottenes historie
Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nært mennesker, og og har det fint der. Rotten holder til overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor materiell skade, og har potensial til å spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at rottene ikke kommer inn.
Rottene veier vanligvis 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.
Et kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.
Rotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.
Rotters avføring er ofte svart, men kan også ha mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.
Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.
Rotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.
Balansekunstene gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.
Bli kvitt rotter i Trondheim
Har du problemer med rotter i Trondheim{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Trondheim
Litt om Trondheim
Vi hjelper også i andre byer. Blant annet i:
Skadedyrhjelp
Rotter
Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Trondheim. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.
Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.
Mus
I Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.
Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.
Hvordan bli kvitt rotter?
Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.
Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.
Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.
Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.
Tegn på rotter i huset / bygget
Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.
Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.
Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.
Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage. Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Trondheim
Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.
Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍
Skadedyrhjelp
Personvern
