Rotter Trondheim

Når du oppdager rotter eller mus i Trondheim så må du gjøre noe umiddelbart. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er vanskelig å bli av med. De kan ofte hurtig gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så hurtig som mulig tar action og får gjennomført skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Kontakt oss umiddelbart for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og de er veldig dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du må også få tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Trondheim og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Trondheim:

4 + 15 =

Rotteproblem i Trondheim

Tror du, at du har et rotteproblem der du bor i Trondheim? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Trondheim nå. Rottene kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og da har du en stort problem. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Hvorfor er rotter et gnagerproblem i Trondheim?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er noen store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når de ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygg og eiendommer ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Trondheim.

Rotter kan også gnage også på andre ting

Det er ikke kun boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Trondheim. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for smidighet, ødelegge bosteder, matbutikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i flere måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader hus; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Trondheim

Litt om Trondheim

Noen karakteristiske sider hos brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til nye miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. I dag lever den overalt på jorden der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de hele tiden. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men den kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Trondheim

Hvis du har utfordring med rotter i Trondheim{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Trondheim

Litt om Trondheim

Trondheim, tidligere kalt Nidaros og Trondhjem (sørsamisk: Tråante), er en bykommune i Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge (etter Oslo og Bergen) med 207 595 innbyggere per 1. januar 2021, etter sammenslåingen med Klæbu kommune. Bysenteret (Midtbyen) ligger mellom Nidelva og Trondheimsfjorden. Kommunen grenser i øst mot Malvik, i sør mot Selbu og Melhus, og mot Indre Fosen i Trondheimsfjorden. Byen er hovedsete for fylkesordføreren, men ikke fylkeskommunen eller fylkesmannsembetet, da disse funksjonene er lokalisert i Steinkjer.

Byen ble ifølge Olav Tryggvasons saga etablert av Olav Tryggvason i året 997, og byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1997.

Trondheim er et sentrum for høyere utdanning, og huser den største campusen på landets største universitet. I 1767 ble vitenskapsmuseet opprettet. Norges tekniske høgskole (NTH) ble opprettet i 1910. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) ble opprettet i 1996.

St. Olavs hospital ble opprettet på Øya i Trondheim i 1910, under navnet Nye Trondhjem sykehus. Det er i dag et av Norges største helseforetak og eies av Helse Midt-Norge. Kulturinstitusjoner er også representert i bybildet. Trondheim kunstmuseum ble etablert i 1997 og Rockheim ble åpnet i 2010.

Trondheim er et knutepunkt for jernbanen i Norge; her møtes Dovrebanen sørfra med Meråkerbanen og Nordlandsbanen nordover. Europavei 6 går gjennom kommunen, Europavei 14 til Sverige begynner her og Europaveg 39 til Danmark begynner her. Byens flyplass er Trondheim lufthavn, Værnes i Stjørdal kommune.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Trondheim og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse TrondheimI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Trondheim

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Trondheim

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Trondheim også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Trondheim