Rotter Tromsø

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Tromsø så bør du absolutt ta action umiddelbart. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er utfordrende å bli av med, og de kan hurtig gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så raskt som mulig tar i gang med tiltak og får gjennomført passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss nå for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er svært dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du skal og bør også få skadedyrtiltak på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Tromsø og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Tromsø:

10 + 7 =

Problem med rotter i Tromsø

Er du bekymret for, eller er du sikker på, at du har problemer med rotter der du bor i Tromsø? Ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du et problem. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Tromsø?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser noen store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter noe å spise. De skader også bygninger og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Tromsø.

Rotter vil ofte gnage også på annet

Det er ikke kun bygninger som kan påføres stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ødelagt biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Tromsø. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin smidighet, skade bosteder, matbutikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger hus; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Tromsø

Litt om Tromsø

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kropp på litt over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Brunrottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at rottene ikke kommer inn.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan faktisk ha mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Tromsø

Så har du problemer med rotter i Tromsø{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Tromsø

Litt om Tromsø

Troms (nordsamisk: Romsa; kvensk: Tromssa) er et landskap, valgkrets til stortingsvalg, lagsogn, og tidligere fylke i Nord-Norge som fra 2020 er en del av det sammenslåtte Troms og Finnmark fylke. Troms ligger mellom Nordland i sør og Finnmark i nordøst, og er det nest nordligste landskapet i Norge. Byene i Troms er Tromsø, Harstad og Finnsnes. Troms grenser både til Finland og Sverige, og har således en av landets to treriksrøyser.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Tromsø og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse TromsøDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Tromsø

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Tromsø

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Tromsø også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Tromsø