Rotter Stokmarknes

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Stokmarknes så bør du ta action så kjapt som mulig. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt, og de kan ofte hurtig gjøre stor ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter mat, og de er svært flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du må også ha tiltak på plass som hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du har på lager.

Når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Stokmarknes og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Stokmarknes:

13 + 12 =

Problem med rotter i Stokmarknes

Er du bekymret for, eller er du sikker på, at du har et rotteproblem i Stokmarknes? Da bør du ta kontakt med skadedyrkontrollen i Stokmarknes nå. Rottene kan raskt bli mange fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en stort problem. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Rotter – et gnagerproblem i Stokmarknes?

Rotter og mus holder seg helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser noen store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne leter etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygg og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Stokmarknes.

Rotter i Stokmarknes kan kunne ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har gnags seg frem i biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Stokmarknes. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade boliger, fabrikker og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i flere måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Stokmarknes

Litt om Stokmarknes

Noen karakteristiske kjennetegn om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20.

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygget slik at ikke rottene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier fra 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. De er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er normalt svart, men avføringen kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Stokmarknes

Så har du utfordring med rotter i Stokmarknes{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Stokmarknes

Litt om Stokmarknes

Stokmarknes er en by og administrasjonssenteret i Hadsel kommune i Nordland. Tettstedet Stokmarknes har 3 445 innbyggere per 1. januar 2020, og ligger på Hadseløya. Stokmarknes fikk bystatus ved nyttår 2000. Byen er en av de to eneste byer i Vesterålen (sammen med Sortland). Noen ganger regnes også Myre, Andenes og Lødingen med.

Byen er hurtigrutas hjemsted, og ved hurtigrutekaia ligger Hurtigrutemuseet. I tilknytning til museet ligger den gamle hurtigruta MS «Finnmarken» på land og utgjør et av flere landemerker

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Stokmarknes og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse StokmarknesI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Stokmarknes

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Stokmarknes

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Stokmarknes også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Stokmarknes