Rotter Stavern

Hvis du har sett rotter eller tegn på rotter i Stavern så bør du absolutt ta action med én gang. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er er krevende å bli kvitt. De kan hurtig gjøre stor skade på en bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som råd er tar action og gjennomfører passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er svært dyktige på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du bør (og skal) også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Stavern og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Stavern:

15 + 12 =

Problem med rotter i Stavern

Tror du, at du har et rotteproblem der du bor i Stavern? Da bør du ta kontakt med skadedyrkontrollen i Stavern nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Stavern?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når gnagerne leter etter mat. Rotter skader også bygninger og ting ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Stavern.

Rotter skader andre ting

Det er ikke kun hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Stavern. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade hjem, matbutikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Stavern

Karakteristikk kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye steder, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Rotten er spredd over alt, oftest i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Rotten holder til overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn.

Rottene veier fra 200-500 g., og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart, men kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Stavern

Så har du problemer med rotter i Stavern{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Stavern

Litt om Stavern

Stavern (frem til 1930 Fredriksvern) er en by i Larvik kommune i Vestfold og Telemark fylke.

Stavern var egen kommune fram til 1. januar 1988 da den sammen med kommunene Hedrum, Tjølling og Brunlanes ble en del av den nye storkommunen Larvik. Stavern var Norges minste by frem til sammenslåingen.

Kommunen hadde et areal på kun 2,3 km² og 2538 innbyggere ved sammenslåingen.
Kommunesenteret var Stavern.

Stavern har i ettertid fått tilbake bystatus da reglene for det ble liberalisert, men er ikke lenger Norges minste by. Tettstedet har 5 752 innbyggere per 1. januar 2020.
I byen finnes to barneskoler, Stavern skole og Jordet skole, samt en ungdomsskole, Brunla ungdomsskole.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Stavern. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse StavernI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Stavern

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Stavern også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Stavern