Rotter Stathelle

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Stathelle så bør du absolutt gjøre tiltak nå med en gang. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er vanskelig å bli av med, og de kan raskt gjøre mye skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som mulig tar action og får gjennomført passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør (og skal) også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss nå.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Stathelle og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Stathelle:

9 + 8 =

Problem med rotter i Stathelle

Lurer du på om du har et rotteproblem i Stathelle? Hvis du sliter med rotter i Stathelle så bør du få hjelp av noen profesjonelle som gjør skadedyrkontroll som vil hjelpe deg å bli kvitt problemet. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rotter formerer seg raskt, og skadedyrproblemet kan raskt vokse. Bokstavelig talt. Ulempen er at rottene kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Hvorfor er rotter et gnagerproblem i Stathelle?

Rotter og mus bor helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det finnes to store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når rottene leter etter mat. De ødelegger også bygninger og ting ved å konstant grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Stathelle.

Andre ting en rote kan ødelegge

Det er ikke bare hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Stathelle. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, evne til å ødelegge boliger, fabrikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Stathelle

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den har spredd seg over alt, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at ikke rottene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er normalt svart, men kan også opptre i mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Stathelle

Hvis du har problemer med rotter i Stathelle{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Stathelle

Litt om Stathelle

Stathelle er en by i Bamble kommune i Telemark. Byen har ca. 6336 innbyggere, og ligger på vestsiden av der Langesundsfjorden, Frierfjorden og Eidangerfjorden møtes og er den øvre delen av Langesund/Stathellehalvøya. Byen var tidligere et ladested under Skien, og egen kommune inntil 1964 da den ble en del av Bamble kommune. Via Breviksbrua (riksvei 354, tidligere E18), og Grenlandsbrua (nåværende E18) har Stathelle veiforbindelse med Porsgrunn kommune.

«Gamle Stathelle» var et pittoresk område med trange gater. Alti Brotorvet er et moderne kjøpesenter i byens sentrum. Riksantikvar Jørn Holme uttalte på Dagsrevyen 21. november 2012 at han vil fjerne Stathelle fra listen over nasjonale kulturhistoriske miljøer som en konsekvens av utbyggingen av Alti Brotorvet. På Rugtvedt på andre siden av Høgenheifjellet er det et steinaldermonument.

Stathelle og Langesund i Bamble kommune og Brevik i Porsgrunn kommune er Grenlandsområdets tre kystbyer. Det bor noe over 100 000 mennesker i hele Grenland. Stathelle er en del av den store flerkjernebyregionen i Grenland, som SSB kaller tettstedet Porsgrunn/Skien, som Stathelle de senere år har vokst sammen med. Det tidligere Stathelle tettsted hadde 6 336 innbyggere per 2008. Delområdet Stathelle, som omfatter grunnkretsene Stathelle, Krabberødstrand, Krabberød, Eikstrand, Eik og Grasmyr, hadde 5 131 innbyggere per 2016.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Stathelle og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse StathelleI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Stathelle

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Stathelle også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Stathelle