Rotter Stathelle

Når du oppdager rotter eller mus i Stathelle så bør du gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli av med, og de kan ofte dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så raskt som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss nå for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter mat, og rottene er enormt flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør (og skal) også ha tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Stathelle og omliggende

Problem med rotter i Stathelle

Tror du, at du har et rotteproblem der du bor i Stathelle? Da bør du ta kontakt med et skadedyrfirma nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du et problem. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Rotter – et skadedyrproblem i Stathelle?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Mange ser noen store utfordringer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når de ser etter mat. Rotter skader også bygninger og eiendommer ved å gnage og grave.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem også i Stathelle.

Rotter ødelegger andre ting

Det er ikke kun bygninger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Stathelle. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge hjem, butikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Stathelle

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til nye steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men kan faktisk ha mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Stathelle

Så har du problemer med rotter i Stathelle{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Stathelle

Litt om Stathelle

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Stathelle. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse StathelleI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Stathelle

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Stathelle også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Stathelle