Rotter Skien

Hvis du har sett rotter eller tegn på rotter i Skien så bør du absolutt gjøre tiltak umiddelbart. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan ofte dessverre raskt gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som mulig tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter mat, og rottene er svært dyktige på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør helt klart også få tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Skien og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Skien:

2 + 5 =

Problem med rotter i Skien

Les her om du har problem med rotter i Skien. Hvis du sliter med rotter i Skien så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men ta kontakt nå. Rottene formerer seg raskt, og problemet kan vokse. Problemet er at rottene ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Hvorfor er rotter et gnagerproblem i Skien?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor mennesker bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser noen store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når gnagerne ser etter noe å spise. De ødelegger også bygninger og tomter ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Skien.

Rotter i Skien kan kunne ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare bygninger som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Skien. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, skade hjem, matbutikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Ofte i flere måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne ødelegger boliger; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Skien

Noen karakteristiske kjennetegn om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kropp på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Brunrottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over alt, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart, men den kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Skien

Har du problemer med rotter i Skien{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Skien

Litt om Skien

Skien (utt.

/²ʃe:en/) er en by, kommune og fylkeshovedstaden i Vestfold og Telemark fylke. Skien var administrasjonssenter i den provinsen som gikk under navnene Skiensysla, Bratsberg len, Bratsberg amt og Telemark fylke fra middelalderen til 2020.

Skien grenser i nord til Midt-Telemark og Kongsberg, i øst til Siljan, i sør til Porsgrunn og Bamble, og i vest til Drangedal og Nome. Historisk ble dagens Skien delvis regnet til Grenland og delvis til Grenmar eller Skiensfjorden, men over tid ble hele området sett på som en del av Grenland. Grenland lå fra 1500-tallet av i kirkelige og administrative enheter betegnet Nedre Telemark, og dermed etablerte også dette seg som et navn på området.

Byen er en av Norges eldste, og tettstedet vokste fram rundt år 1000. Den er en av få middelalderbyer i Norge som ikke er grunnlagt av en konge. Gjennom trelast- og sagbruksindustri ble Skien fra 1500-tallet et av Norges viktigste kommersielle og kulturelle sentre, og beholdt posisjonen som en av Norges fremste byer frem til begynnelsen av 1800-tallet. I dag er IKT og annen kunnskapsbasert virksomhet i ferd med å overta som den viktigste næringsveien i Skien.

Skien er kjent som fødebyen til dramatikeren Henrik Ibsen, som ofte henter motiver fra Skien i sin diktning, og kommunen bruker mye ressurser på å forvalte og formidle kunstnerens liv og verker. Polfareren Hjalmar Johansen var også fra Skien, og han var med på å stifte Idrætsforeningen Odd. Norges eldste eksisterende fotballklubb, Odds ballklubb, har utspring i denne idrettsforeningen. Skien har tre store teaterbygninger, Ibsenhuset fra 1970-årene, Festiviteten som stod ferdig i 1891 og Teater Ibsen på Klosterøya som sto ferdig i 2016.

Kommunen og byen er Norges 11. største, med 55745 innbyggere per 1. januar 2016. Byen Skien er del av en sammenhengende byområde i kommunene Skien, Porsgrunn og Bamble, og tettstedet Porsgrunn/Skien er det syvende største i landet med 93 255 innbyggere per 1. januar 2019 (herav i Skien 49 265, i Porsgrunn 33 813 og i Bamble 10 177).

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Skien og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse SkienDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Skien

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Skien også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Skien