Rotter Sauda

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Sauda så bør du absolutt ta action så snart som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er vanskelig å bli av med, og de kan ofte dessverre raskt gjøre stor ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så kjapt som mulig tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll umiddelbart. Men uansett, du må også få tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett type bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Sauda og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Sauda:

5 + 14 =

Rotteproblem i Sauda

Lurer du på om du har et rotteproblem i Sauda? Hvis du sliter med rotter i Sauda så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som kan hjelpe deg å bli kvitt rottene. Du bør ikke vente, men få hjelp nå. Rotter er flinke til å formere seg, og problemet kan vokse. Problemet er at rotter kan gnage i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Hvorfor er rotter et problem i Sauda?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Mange ser noen store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når gnagerne leter etter noe å spise. De ødelegger også bygg og eiendommer ved å gnage og grave.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Sauda.

Rotter kan også gnage på andre ting

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ødelagt biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Sauda. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for smidighet, evne til å skade hjem, forretningslokaler og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Ofte i flere måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Sauda

Karakteristikk kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Brunrottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til nye miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den har spredd seg over alt, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygget slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men avføringen kan også ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Sauda

Hvis du har problemer med rotter i Sauda{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Sauda

Litt om Sauda

Sauda er en kommune i Rogaland som består av Sauda by og omland rundt Saudafjorden i Ryfylke. Kommunen grenser i vest mot Etne, i nordøst mot Ullensvang og i sør mot Suldal. I nord løper fylkesgrensen mot Vestland, og Sauda er Rogalands nordligste kommune.

Saudas næringsliv er, i likhet med andre industristeder på Vestlandet, primært sett basert på metallforedling. I motsetning til de fleste rogalandskommunene, er ikke Sauda preget av jordbruk. I 2010 fikk 82 jordbrukere statlig tilskudd. Til sammenligning fikk 77 jordbrukere i Stavanger, som er en arealmessig langt mindre og tettere befolket kommune, tilskudd.

I 1998 fikk Sauda bystatus, etter et kommunevedtak. Største tettsted i kommunen er Sauda med 4 180 innbyggere per 1. januar 2020, som inkluderer stedet Saudasjøen. Øvrige tettbebygde steder er Svandalen og Hellandsbygda. Saudas befolkning er konsentrert rundt tettstedet i enden av fjorden, som har en bymessig infrastruktur. Sentrum, Fløgstad og Åbøbyen har gateløp som er lagt opp av byplanleggere.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Sauda. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse SaudaI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Sauda

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Sauda også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Sauda