Rotter Sarpsborg

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Sarpsborg så må du gjøre tiltak med én gang. Rotter raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er utfordrende å bli av med, og de kan ofte dessverre hurtig gjøre stor skade på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så raskt som råd er tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss nå for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og de er veldig dyktige på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at rotter kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Sarpsborg og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Sarpsborg:

2 + 2 =

Rotteproblem i Sarpsborg

Tror du, at du har problemer med rotter i Sarpsborg? Da bør du ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan raskt bli mange fordi de formerer seg og da har du en stort problem. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Rotter – et problem i Sarpsborg?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Mange ser to store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Sarpsborg.

Andre ting rotter kan ødelegge

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Sarpsborg. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, evne til å skade hjem, fabrikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger boliger; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Sarpsborg

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor materiell skade, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at ikke rottene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de hele tiden. De er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart av farge, men avføringen kan også ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Sarpsborg

Hvis du har utfordring med rotter i Sarpsborg{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Sarpsborg

Litt om Sarpsborg

Sarpsborg er en by og kommune i Viken fylke, tidligere Østfold, Norge. Sarpsborg har 58 000 innbyggere og er en del av regionen Nedre Glomma, der Fredrikstad/Sarpsborg har vokst sammen til Norges femte største tettsted. Kommunen grenser i nord mot Våler og Skiptvet, i øst mot Rakkestad og Halden, i vest mot Fredrikstad og Råde og i sør mot Hvaler.

Elva Glomma og Sarpsfossen, Europas største foss, har vært avgjørende for byens vekst. I 2016 fylte Sarpsborg 1000 år, og byens navn er satt sammen av fossens navn og Borg, som var navnet grunnleggeren kong Olav den hellige brukte i 1016. Kongen seilte oppover Glomma, men måtte stanse da han kom til fossen. Borg var Norges hovedstad fra grunnleggelsen til Nidaros (Trondheim) overtok i 1030. Senere ble fossen grunnlag for Borregaards og Hafslunds sagbruk og fabrikker, og byen ble kjent som en industriby. Øst for Sarpsborg sentrum slynger Borregaards fabrikker seg langs 4 km av elvebredden.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Sarpsborg og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse SarpsborgDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Sarpsborg

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Sarpsborg også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Sarpsborg