Rotter Sandnessjøen

Når du oppdager rotter eller mus i Sandnessjøen så bør du absolutt gjøre tiltak så kjapt som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan ofte dessverre raskt gjøre mye skade på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er svært dyktige til å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men uansett, du bør (og skal) også ha tiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Og når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Sandnessjøen og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Sandnessjøen:

8 + 3 =

Rotteproblem i Sandnessjøen

Les mer om du har et rotteproblem i Sandnessjøen. Hvis du sliter med rotter i Sandnessjøen så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som kan hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke kast bort verdifull tid, men send inn skjemaet nå. Rottene formerer seg raskt, og skadedyrproblemet kan tilta. Problemet er at rottene kan gnage i stykker bil, hus og annet, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Er rotter et skadedyrproblem i Sandnessjøen?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne leter etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem i Sandnessjøen.

Rotter vil ofte gnage også på andre ting

Det er ikke kun bygninger som kan påføres stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Sandnessjøen. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for evne til å komme frem overalt, ødelegge boliger, forretningslokaler og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Sandnessjøen

Litt om Sandnessjøen

Noen karakteristiske kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20.

Rottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det er folk. Brunrotter gjør ofte stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle rotter er tennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. De er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men den kan også opptre i mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Sandnessjøen

Har du problemer med rotter i Sandnessjøen{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Sandnessjøen

Litt om Sandnessjøen

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Sandnessjøen. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse SandnessjøenI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Sandnessjøen

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Sandnessjøen

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Sandnessjøen også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Sandnessjøen