Rotter Sandnes

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Sandnes så må du ta action så kjapt som mulig. Rotter raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er utfordrende å bli av med. De kan dessverre hurtig gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så raskt som mulig tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter noe å spise, og de er enormt dyktige til å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du bør helt klart også få tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du har på lager.

Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Sandnes og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Sandnes:

6 + 12 =

Problem med rotter i Sandnes

Les her om du har problem med rotter i Sandnes. Hvis du sliter med rotter i Sandnes så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som vil hjelpe deg å bli kvitt utysket. Du bør ikke vente, men få hjelp nå. Det er nemlig et stort problem at rottene blir mange veldig raskt, og problemet kan raskt vokse. Bokstavelig talt. Problemet er at rotter ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Rotter – et skadedyrproblem i Sandnes?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når gnagerne leter etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og tomter ved å konstant gnage og grave.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Sandnes.

Rotter kan også gnage på annet

Det er ikke bare hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ruinert biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Sandnes. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin smidighet, evne til å ødelegge boliger, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Gjerne i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger hus; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Sandnes

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til ulike steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den er spredd over alt, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor skade, og har potensial til å spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre huset slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men kan også ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Sandnes

Har du problemer med rotter i Sandnes{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Sandnes

Litt om Sandnes

Sandnes er en by, og en kommune på Nord-Jæren og i Ryfylke i Rogaland fylke.

Kommunen grenser til Gjesdal, Time, Stavanger, Klepp, Sola, Strand og Hjelmeland i Rogaland fylke, samt Sirdal i Agder fylke. 1. januar 2020 ble Forsand og Sandnes kommuner slått sammen til dagens Sandnes kommune.

Med sine 80 704 innbyggere (2021) er Sandnes Norges 11. største kommune. Kommunen inneholder ni tettsteder (innbyggertall i parentes): en del av Stavanger/Sandnes (63 375), Hommersåk (6 495), en del av Ålgård/Figgjo (2 141), Vatne (903), Sviland (745), Forsand (509), Høle (404), Malmheim (247) og en del av Kvernaland (40).

Sandnes by ligger innerst i Gandsfjorden og er kommunens administrasjonssenter. Byen var opprinnelig mest kjent for sin teglverk- og pottemakerindustri, mens produksjonen av tekstilprodukter og sykler har satt byen på kartet i nyere tid. Næringslivet er i dag preget av mye olje- og gassrelatert virksomhet. Sandnes har historisk sett hatt en nær tilknytning til sykkel, da Den Beste Sykkel (DBS) startet sin produksjon av sykler her i 1892. “Sykkelbyen Sandnes” er viktig, og det er mye sykkelvei i byen. Nordsjørittet har sin målgang i byen. Hver sommer arrangeres Blinkfestivalen i sentrum hvor verdenseliten i ski og skiskyting samles. Byen huser også Vitensenteret, et museum som blant annet formidler kunnskap om naturvitenskap og teknologi gjennom ulike utstillinger.

Sandnesgauken er en leirgauk laget i Sandnes siden 1800-tallet, opprinnelig delt ut som reklameprodukt for den omfattende tegl- og keramikkindustrien som fra 1783 etablerte seg der. Gaukene har siden blitt et varemerke og symbol for byen, kommunen og innbyggerne. I Sandnes’ kommunevåpen er det en sandnesgauk «i sølv på grønn bakgrunn». Merket ble tegnet av Johannes Haukland på 1950-tallet og offisielt godkjent i 1972.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Sandnes. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse SandnesDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Sandnes

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Sandnes også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Sandnes