Rotter Rørvik

Når du legger merke til rotter eller mus i Rørvik så bør du gjøre noe umiddelbart. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er en utfordring å bli av med, og de kan ofte raskt gjøre mye skade på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som mulig tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter noe å spise, og de er enormt dyktige på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du må også få skadedyrtiltak på plass som hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Rørvik og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Rørvik:

13 + 8 =

Rotteproblem i Rørvik

Les mer om du har problem med rotter i Rørvik. Hvis du sliter med rotter i Rørvik så bør du få hjelp av noen profesjonelleskadedyrkontrollører som kan hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rottene formerer seg raskt, og skadedyrproblemet kan kjapt vokse. Bokstavelig talt. Ulempen er at rotter ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Rørvik?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det er noen store utfordringer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når gnagerne leter etter mat. Rotter ødelegger også bygninger og ting ved å konstant grave og gnage.

Rottene er flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Rørvik.

Rotter i Rørvik kan kunne skade andre ting

Det er ikke bare boliger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ruinert biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Rørvik. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, evne til å skade bosteder, fabrikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Rørvik

Litt om Rørvik

Noen karakteristiske sider om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn.

Brunrotta veier fra 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men avføringen kan faktisk opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Rørvik

Så har du utfordring med rotter i Rørvik{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Rørvik

Litt om Rørvik

R er den attende bokstaven i det latinske alfabetet.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Rørvik. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse RørvikI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Rørvik

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Rørvik

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Rørvik også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Rørvik