Rotter Røros

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Røros så må du gjøre noe så snart som mulig. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli av med. De kan dessverre raskt gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som mulig tar action og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss i dag for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter mat, og de er svært flinke på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men du må også ha tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Røros og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Røros:

10 + 9 =

Rotteproblem i Røros

Tenker du, eller er du sikker på, at du har et rotteproblem der du bor i Røros? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Røros nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Hvorfor er rotter et gnagerproblem i Røros?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det er to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når de ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygg og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, og spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Røros.

Rotter vil ofte gnage på andre ting

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Røros. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, evne til å skade hjem, fabrikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Ofte i flere måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Røros

Litt om Røros

Noen karakteristiske sider om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Rottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til ulike miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt på jorden der det er folk. Brunrotter gjør ofte stor skade, og kan spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kommer inn.

Brunrotta veier 200-500 gram, og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men avføringen kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Røros

Så har du utfordring med rotter i Røros{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Røros

Litt om Røros

R er den attende bokstaven i det latinske alfabetet.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Røros og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse RørosI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Røros

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Røros

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Røros også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Røros