Rotter Moelv

Når du legger merke til rotter eller mus i Moelv så bør du absolutt gjøre noe med én gang. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli kvitt, og de kan raskt gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så raskt som råd er tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du må også få tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Moelv og omegn

Rotteproblem i Moelv

Lurer du på om du har et rotteproblem i Moelv? Hvis du sliter med rotter i Moelv så bør du få hjelp av noen profesjonelleskadedyrkontrollører som kan hjelpe deg å bli kvitt problemet. Du bør ikke vente, men få hjelp nå. Det er nemlig et stort problem at rotter blir mange veldig kjapt, og problemet kan vokse. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et problem i Moelv?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når de ser etter mat. De skader også bygg og eiendommer ved å grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Moelv.

Rotter ødelegger andre gjenstander

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Moelv. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin smidighet, ødelegge bosteder, matbutikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Ofte i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Moelv

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til ulike miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Rotten er spredd over alt, oftest i nært mennesker, og og har det fint der. I dag lever den overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre huset slik at rottene ikke kan komme inn.

Rottene veier fra 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men den kan faktisk opptre i mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Moelv

Hvis du har problemer med rotter i Moelv{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Moelv

Litt om Moelv

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Moelv. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse MoelvI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Moelv

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Moelv også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Moelv