Rotter Moelv

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Moelv så må du helt klart gjøre tiltak umiddelbart. Rotter kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er er krevende å bli av med. De kan dessverre raskt gjøre mye skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og de er veldig dyktige på å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du skal og bør også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Moelv og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Moelv:

10 + 8 =

Rotteproblem i Moelv

Les her om du har et rotteproblem i Moelv. Hvis du sliter med rotter i Moelv så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som kan hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men få hjelp nå. Rotter formerer seg kjapt, og skadedyrproblemet kan tilta. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et gnagerproblem i Moelv?

Rotter og mus holder seg helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser noen store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når gnagerne ser etter mat. De skader også bygg og ting ved å konstant grave og gnage.

Rottene er flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Moelv.

Andre ting en rotte kan gnage på

Det er ikke kun hus som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Moelv. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, fabrikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Moelv

Karakteristikk kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over alt, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan også ha mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Moelv

Hvis du har utfordring med rotter i Moelv{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Moelv

Litt om Moelv

Moelv er en by og et tettsted i Ringsaker kommune i Innlandet. Moelv har 4 438 innbyggere per 1. januar 2020 og ligger ved utløpet av Moelva ved Mjøsas østre bredd. Moelv og Brumunddal i Ringsaker fikk begge bystatus fra 1. januar 2010.

Moelv oppsto som tettsted ved Moelva med et titalls møller, sagbruk, vadmelsstamper og lignende og ble senere stoppested da jernbanen kom i 1894. Moelv stasjon betjener Dovrebanen, og DS Skibladner har egen brygge hvor også den kjente Spritbua fra 1880 ligger. Én kilometer nord for sentrum ligger Tolvsteinsringen med tolv store steiner i en steinsetting som kan minne om et Stonehenge i miniatyr. Fire kilometer sør for Moelv sentrum ligger den imponerende middelalderbasilikaen Ringsaker kirke fra 1100-tallet med sitt berømte alterskap fra Antwerpen.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Moelv. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse MoelvDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Moelv

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Moelv også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Moelv