Rotter Mo i Rana

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Mo i Rana så må du helt klart gjøre noe nå med en gang. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli av med. De kan hurtig gjøre mye skade på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så raskt som råd er tar action og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss umiddelbart for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og de er svært dyktige til å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Mo i Rana og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Mo i Rana:

2 + 6 =

Problem med rotter i Mo i Rana

Lurer du på om du har et rotteproblem i Mo i Rana? Hvis du sliter med rotter i Mo i Rana så bør du få hjelp av noen profesjonelle som vil hjelpe deg å bli kvitt problemet. Du bør ikke vente, men ta kontakt nå. Det er nemlig til din ulempe at rotter blir mange veldig raskt, og problemet kan vokse. Problemet er at rottene kan gnage i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Hvorfor er rotter et problem i Mo i Rana?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det finnes noen store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når gnagerne leter etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygg og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Mo i Rana.

Andre ting en rote kan ødelegge

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Mo i Rana. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for smidighet, evne til å ødelegge boliger, fabrikker og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller ander småsteder i boligene våre. Ofte i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Mo i Rana

Litt om Mo i Rana

Noen karakteristiske kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Den er spredd over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør stor ødeleggelse, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygningen slik at ikke rottene kommer inn.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Mo i Rana

Så har du problemer med rotter i Mo i Rana{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Mo i Rana

Litt om Mo i Rana

Mo i Rana (sørsamisk: Måefie, umesamisk: Måhvie) er en by som er administrasjonssenter i Rana kommune på Helgeland i Nordland.

Kommunestyret vedtok bystatus i 1997. Byen Mo i Rana hadde 21 036 innbyggere per 6. oktober 2020 og består av tettstedene Mo og Hauknes. Byen er da den tredje største i Nord-Norge etter Tromsø (by) og Bodø.

Fra 1923 til 1964 var Mo i Rana et ladested og også en egen bykommune.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Mo i Rana. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse Mo i RanaI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Mo i Rana

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Mo i Rana

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Mo i Rana også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Mo i Rana