Rotter Larvik

Hvis du har sett rotter eller tegn på rotter i Larvik så bør du gjøre tiltak umiddelbart. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan ofte hurtig gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som råd er tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og de er enormt dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men du bør helt klart også få skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan smitte maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Larvik og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Larvik:

11 + 5 =

Rotteproblem i Larvik

Er du bekymret for, at du har problemer med rotter der du bor i Larvik? Ikke vent, men ta kontakt med Larviks skadedyrkontroll nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en stort problem. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Rotter – et problem i Larvik?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det er to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter mat. De skader også bygg og ting ved å grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Larvik.

Rotter skader andre ting

Det er ikke kun hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Larvik. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade boliger, matbutikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Larvik

Noen karakteristiske kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over alt, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Den er ofte smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at rottene ikke kan komme inn.

Rottene veier vanligvis 200-500 gram, og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart av farge, men den kan faktisk opptre i mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Larvik

Har du utfordring med rotter i Larvik{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Larvik

Litt om Larvik

Larvik er en by og kommune i landskapet Vestfold i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i nord mot Kongsberg og Holmestrand, i øst mot Sandefjord og Tønsberg, og i vest mot Porsgrunn, Siljan og Bamble.

Nåværende storkommune ble til ved at de fem kommunene Larvik, Tjølling, Hedrum, Stavern og Brunlanes i 1988 ble slått sammen til den nye storkommunen Larvik. Kommunen ble ytterligere utvidet i 2018 i forbindelse med kommunereformen. De ble også Lardal kommune en del av Larvik kommune.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Larvik og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse LarvikDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Larvik

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Larvik også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Larvik