Rotter Larvik

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Larvik så må du helt klart gjøre tiltak nå med en gang. Rotter raske på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli kvitt, og de kan hurtig gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så raskt som mulig tar action og gjennomfører passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt dyktige på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at rotter kan smitte maten du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Larvik og omegn

Rotteproblem i Larvik

Lurer du på om du har problem med rotter i Larvik? Hvis du sliter med rotter i Larvik så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som kan hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke kast bort verdifull tid, men send inn skjemaet nå. Rotter formerer seg kjapt, og skadedyrproblemet kan kjapt tilta. Bokstavelig talt. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et problem i Larvik?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Mange ser noen store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når de leter etter noe å spise. Rotter skader også bygninger og ting ved å konstant grave og gnage.

Rottene er flinke til å komme til overalt. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Larvik.

Rotter kan også gnage også på annet

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Larvik. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, skade hjem, fabrikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Larvik

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har god tilpasningsevne til ulike steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over alt, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 gram, og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de hele tiden. Fortennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men kan faktisk ha mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Larvik

Så har du utfordring med rotter i Larvik{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Larvik

Litt om Larvik

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Larvik. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse LarvikDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Larvik

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Larvik også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Larvik