Rotter Langesund

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Langesund så må du helt klart gjøre noe så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er vanskelig å bli av med, og de kan ofte raskt gjøre mye skade på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så raskt som mulig tar action og gjennomfører skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er enormt dyktige til å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men du skal og bør også ha skadedyrtiltak på plass som hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett type bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Langesund og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Langesund:

12 + 6 =

Rotteproblem i Langesund

Tror du, at du har problemer med rotter i Langesund? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Langesund nå. Rottene kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg og da har du en stort problem. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Langesund?

Rotter og mus bor helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det er noen store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne leter etter noe å spise. De skader også bygninger og ting ved å grave og gnage.

Rottene er flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Langesund.

Andre ting rotter kan ødelegge

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ødelagt biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Langesund. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin smidighet, evne til å ødelegge bosteder, forretningslokaler og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger hus; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Langesund

Noen karakteristiske sider hos brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør stor skade, og har potensial til å spre smitte. Den er ofte smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kommer inn.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 g., og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men den kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Langesund

Hvis du har problemer med rotter i Langesund{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Langesund

Litt om Langesund

Langesund er en by i Bamble kommune i Vestfold og Telemark fylke. Langesund ligger helt ytterst ved grensen til Ytre Oslofjord[trenger referanse] og Skagerrak ved innseilingen til Frierfjorden. Langesund ligger på ei halvøy og har cirka 5500 innbyggere. Langesund er det administrative sentrum i Bamble kommune.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Langesund. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse LangesundI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Langesund

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Langesund også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Langesund