Rotter Kristiansund

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Kristiansund så må du helt klart gjøre tiltak med én gang. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli av med, og de kan raskt gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så hurtig som råd er tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er svært flinke på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du bør helt klart også ha skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan ødelegge maten du oppbevarer.

Og når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Kristiansund og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Kristiansund:

5 + 8 =

Rotteproblem i Kristiansund

Les her om du har problem med rotter i Kristiansund. Hvis du sliter med rotter i Kristiansund så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rottene formerer seg raskt, og problemet kan raskt vokse. Bokstavelig talt. Problemet er at rottene kan gnage i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Rotter – et gnagerproblem i Kristiansund?

Rotter og mus bor ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Mange ser noen store utfordringer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygg og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rotter er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem også i Kristiansund.

Andre ting rotter gnager på

Det er ikke bare boliger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Kristiansund. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge boliger, butikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Kristiansund

Noen karakteristiske kjennetegn hos brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Brunrottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til nye steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at ikke dyrene kan komme inn.

Normalt veier brunrotta 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men kan faktisk ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Kristiansund

Så har du problemer med rotter i Kristiansund{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Kristiansund

Litt om Kristiansund

Kristiansund (tidligere både Christianssund og Fosna eller Lille-Fosen) er en by og kommune på Nordmøre i Møre og Romsdal med 24 099 innbyggere. Kommunen består av fem større øyer i tillegg til en rekke mindre øyer, holmer og skjær. Kristiansund er omgitt av hav og fjorder: I nordøst, over Trondheimsleia, ligger Smøla kommune; øst for Talgsjøen ligger Aure; sørøst for Freifjorden Tingvoll og i sør Gjemnes kommune. Vest for Bremsnesfjorden ligger Averøy kommune og mot nord, nordvest ligger Norskehavet.

Tettstedet Kristiansund ligger på fire øyer, helt ut mot havet og har 18 210 innbyggere per 1. januar 2020. Her vokste ladestedet Lille-Fosen fram på 1600-tallet og fikk offisiell bystatus i 1742 under navnet Christianssund. Før kommunesammenslåingen med Frei i 2008 var Kristiansund kommune begrenset til fire øyer, Kirkelandet, Innlandet, Nordlandet og Gomalandet, som henger sammen med Kirkelandet.

Den gode naturlige havna og plasseringen ved skipsleia er sammen med fjordene mot bygdene på Nordmøre bakgrunnen for at en by ble etablert nettopp her. Kristiansund vokste fram basert på trelasteksport, fiskeri og klippfiskproduksjon, mens næringslivet i dag er sentrert rundt olje- og gassvirksomheten på Haltenbanken.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Kristiansund og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse KristiansundDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Kristiansund

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Kristiansund også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Kristiansund