Rotter Kristiansand

Når du oppdager rotter eller mus i Kristiansand så bør du absolutt gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er er krevende å bli kvitt, og de kan ofte dessverre hurtig gjøre stor skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som råd er tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og de er enormt flinke til å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du skal og bør også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Og når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Kristiansand og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Kristiansand:

4 + 12 =

Problem med rotter i Kristiansand

Les mer om du har et rotteproblem i Kristiansand. Hvis du sliter med rotter i Kristiansand så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men ta kontakt nå. Rotter er kjent for å formere seg, og problemet kan vokse. Helt bokstavelig.Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Er rotter et skadedyrproblem i Kristiansand?

Rotter og mus bor helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når de leter etter mat. De ødelegger også bygninger og ting ved å konstant gnage og grave.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Kristiansand.

Rotter ødelegger andre gjenstander

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Kristiansand. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge boliger, fabrikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader hus; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Kristiansand

Litt om Kristiansand

Noen karakteristiske kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell skade, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygningen slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier vanligvis 200-500 g., og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos rotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Kristiansand

Har du problemer med rotter i Kristiansand{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Kristiansand

Litt om Kristiansand

Kristiansand (tidligere skrevet Christianssand/Christiansand) er en by og en kommune i Agder fylke. Kommunen er Norges sjette største etter folketall og hadde 111 634 innbyggere pr 1. januar 2020. Tettstedet Kristiansand hadde 64 596 innbyggere per 1. januar 2020. Byen er oppkalt etter Christian IV.

Kristiansand grenser i vest til Lindesnes, i nord til Vennesla og Birkenes, og i øst til Lillesand. De interkommunale aktivitetene i Knutepunkt Sørlandet inkluderer alle disse kommunene, samt Iveland.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Kristiansand. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse KristiansandDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Kristiansand

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Kristiansand

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Kristiansand også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Kristiansand