Rotter Holmestrand

Når du oppdager rotter eller mus i Holmestrand så bør du gjøre noe så snart som mulig. Rotter raske på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er utfordrende å bli kvitt. De kan hurtig gjøre stor ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så hurtig som råd er tar action og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og de er veldig flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du må også ha tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan smitte matvarene du har på lager.

Og når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Holmestrand og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Holmestrand:

5 + 6 =

Problem med rotter i Holmestrand

Lurer du på om du har problem med rotter i Holmestrand? Hvis du sliter med rotter i Holmestrand så bør du få hjelp av noen profesjonelleskadedyrkontrollører som vil hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rottene formerer seg raskt, og problemet kan raskt vokse. Bokstavelig talt. Problemet er at rottene kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Rotter – et problem i Holmestrand?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det finnes to store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og ting ved å grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Holmestrand.

Rotter ødelegger andre gjenstander

Det er ikke kun hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Holmestrand. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade bosteder, fabrikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Holmestrand

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell skade, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygget slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle rotter er tennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er normalt svart, men avføringen kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Holmestrand

Har du problemer med rotter i Holmestrand{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Holmestrand

Litt om Holmestrand

Holmestrand er både en kommune og en by i landskapet Vestfold i Vestfold og Telemark fylke. Kommunen grenser i øst til Oslofjorden, i nord til Drammen og Øvre Eiker i nordvest til Kongsberg og i sør til Tønsberg og Larvik. En person fra Holmestrand kalles holmestranding.

Tettstedet Holmestrand har 7 576 innbyggere per 1. januar 2020. Andre tettsteder i kommunen er blant annet Gullhaug, Kleiverud som lå i den tidligere Holmestrand kommune, og Hof, Sundbyfoss og Eidsfoss som lå i den tidligere Hof kommune samt Tettstedet Sande, Galleberg, Klevjerhagen og Selvik som lå i den tidligere Sande kommune.

I forbindelse med kommunereformen ble Holmestrand og Hof kommuner slått sammen fra 1. januar 2018, og fra 1. januar 2020 slo Holmestrand seg sammen med Sande i Vestfold.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Holmestrand. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse HolmestrandDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Holmestrand

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Holmestrand også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Holmestrand