Rotter Hokksund

Når du legger merke til rotter eller mus i Hokksund så bør du absolutt gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er vanskelig å bli av med. De kan ofte hurtig gjøre mye ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så raskt som råd er tar i gang med tiltak og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter mat, og de er veldig flinke til å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør helt klart også ha skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Og når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Hokksund og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Hokksund:

12 + 4 =

Problem med rotter i Hokksund

Tror du, at du har problemer med rotter i Hokksund? Da bør du ta kontakt med om skadedyrkontroll i Hokksund nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du et problem. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Rotter – et gnagerproblem i Hokksund?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Mange ser to store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når de leter etter mat. Rotter skader også bygninger og tomter ved å grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Hokksund.

Rotter i Hokksund kan også skade andre ting

Det er ikke bare bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Hokksund. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin smidighet, skade bosteder, forretningslokaler og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Hokksund

Noen karakteristiske kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Brunrottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Den er spredd over hele verden, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i hus via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygget slik at ikke dyrene kommer inn.

Normalt veier brunrotta 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle rotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men den kan også ha mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Hokksund

Så har du problemer med rotter i Hokksund{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Hokksund

Litt om Hokksund

Hokksund (uttale: er en by i Øvre Eiker kommune i Viken fylke, og er administrasjonssenter i kommunen. Nordøst for Drammenselva ligger Gamle Hokksund, mens på sørvestsiden ligger Hokksund stasjon og nyere bebyggelse. 9207 av kommunens 17 300 innbyggere bor der eller like rundt. Det er kommet til flere nye boligområder i utkanten, f.eks. Frognes, Semsmoen, Loesmoen, Røren, Ulleren og Harakollen. Fra 1. januar 2002 benevnes Hokksund som by, etter vedtak i kommunestyret.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Hokksund og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse HokksundI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Hokksund

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Hokksund også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Hokksund