Rotter Harstad

Når du oppdager rotter eller mus i Harstad så må du helt klart gjøre noe så kjapt som mulig. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er en utfordring å bli av med, og de kan ofte dessverre raskt gjøre stor skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som mulig tar action og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss umiddelbart for en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er veldig flinke på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll umiddelbart. Men uansett, du bør helt klart også få tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Harstad og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Harstad:

4 + 7 =

Rotteproblem i Harstad

Er du bekymret for, eller er du sikker på, at du har problemer med rotter i Harstad? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Harstad nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og da har du en stort problem. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Harstad?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når gnagerne leter etter noe å spise. De skader også bygninger og eiendommer ved å gnage og grave.

Rottene er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Harstad.

Rotter i Harstad kan også ødelegge andre ting

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Harstad. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin smidighet, ødelegge boliger, forretningslokaler og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne ødelegger boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Harstad

Litt om Harstad

Karakteristikk kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn.

Brunrotta veier fra 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart av farge, men kan også ha mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Harstad

Hvis du har utfordring med rotter i Harstad{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Harstad

Litt om Harstad

Harstad (nordsamisk: Hárstták), er nest største kommune i Troms og Finnmark, etter folketall. Kommunen har 24 748, hvorav 20 920 i byen (tettstedet) Harstad. Kommunen har en vekst i folketallet på omkring 2 % per tiår.

Harstad by er tredje størst i Nord-Norge etter folketall. Storregionen Midtre Hålogaland med Lofoten (Svolvær), Vesterålen (Sortland), Harstadregionen og Ofoten (Narvik) utgjør Nord-Norges tettest befolkede område med omkring 120 000 innbyggere.

Kommunen omfatter den nordøstlige delen av Hinnøya, og fra 1. januar 2013 også tidligere Bjarkøy kommune.[note 1] Harstad grenser til Senja i nordøst, Andøy ute på Andfjorden i nordvest, Kvæfjord i vest og Tjeldsund i sør. I sørøst forbinder Tjeldsundbrua Hinnøya med fastlandet over Tjeldsundet, og i øst ligger Vågsfjorden hvor Harstad grenser til Ibestad.

Selve byen ligger nordøst på Hinnøya. Her møtes den nord- og sørgående Hurtigruten hver morgen. Det går hurtigbåt mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø flere ganger daglig; ruta er en av landets største i antall passasjerer. Fra bysentrum til Harstad-Narvik lufthavn er det en veistrekning på 44 km.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Harstad og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse HarstadDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Harstad

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Harstad

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Harstad også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Harstad