Rotter Hamar

Når du legger merke til rotter eller mus i Hamar så bør du absolutt ta action nå med en gang. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan hurtig gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så kjapt som råd er tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss i dag for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og de er svært dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men du bør helt klart også ha skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan smitte maten du har på lager.

Og når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss nå.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Hamar og omliggende

Problem med rotter i Hamar

Les her om du har problem med rotter i Hamar. Hvis du sliter med rotter i Hamar så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men ta kontakt nå. Rotter er kjent for å formere seg, og problemet kan raskt vokse. Problemet er at rottene kan gnage i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Rotter – et gnagerproblem i Hamar?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når de leter etter mat. De ødelegger også bygninger og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rottene er flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Hamar.

Rotter kan også skade andre ting

Det er ikke bare boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Hamar. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, evne til å skade bosteder, fabrikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene skader hus; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Hamar

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til nye steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart av farge, men den kan også ha mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Hamar

Har du problemer med rotter i Hamar{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Hamar

Litt om Hamar

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Hamar. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse HamarDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Hamar

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Hamar også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Hamar