Rotter Hamar

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Hamar så bør du gjøre noe umiddelbart. Rotter raske på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er er krevende å bli kvitt. De kan raskt gjøre stor skade på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så hurtig som mulig tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter mat, og de er veldig dyktige til å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men du bør helt klart også få skadedyrtiltak på plass som hindrer at skadedyr kan ødelegge matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Hamar og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Hamar:

4 + 7 =

Problem med rotter i Hamar

Lurer du på om du har et rotteproblem i Hamar? Hvis du sliter med rotter i Hamar så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter er dyktige til å formere seg, og problemet kan vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Hamar?

Rotter og mus bor ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det finnes to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når de ser etter noe å spise. De ødelegger også bygg og eiendommer ved å gnage og grave.

Rotter er flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Hamar.

Rotter ødelegger andre ting

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Hamar. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin smidighet, evne til å ødelegge bosteder, fabrikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger hus; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Hamar

Karakteristikk sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt der det finnes folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i hus via rørsystemet. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at ikke rottene kan komme inn.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. De er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart av farge, men den kan også ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Hamar

Har du utfordring med rotter i Hamar{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Hamar

Litt om Hamar

Hamar er en by og kommune på Hedmarken som er fylkeshovedstaden i Innlandet fylke. Den grenser i vest til Ringsaker, i nordøst til Åmot, i øst til Løten, og i sør til Stange. Nærmere 223 km², eller ca. 64 %, av kommunen eies av Vang Almenning. Hamar er den største byen i Innlandet, og kommunen hadde 31 509 innbyggere per 1. januar 2021. Tettstedet Hamar hadde 28 434 innbyggere per 1. januar 2020 og er en del av Mjøsbyregionen.

Byen er fylkesadministrasjonssete for Innlandet fylke. Norsk Tipping har sitt hovedkvarter på Hamar.

Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994. Skøyteløpene ble avholdt i Vikingskipet, mens kortbaneløp og kunstløp foregikk i Hamar OL-amfi, og byen var vertskap for flere store teater- og kulturbegivenheter.

Ishockeylaget Storhamar Hockey, fotballagene Ham-Kam og Fart og håndballaget Storhamar kommer fra Hamar.

Byen har et variert kulturliv, med aktive kor, teatergrupper og idrettslag og et variert tilbud av konserter, teaterforestillinger, filmvisninger og kunstutstillinger. Nærheten til Mjøsa gjør byen til en attraktiv sommerby.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Hamar. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse HamarI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Hamar

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Hamar også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Hamar