Rotter Halden

Hvis du har lagt merke til rotter eller tegn på rotter i Halden så må du ta action så kjapt som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er vanskelig å bli av med. De kan raskt gjøre mye ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som råd er tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss nå for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er veldig dyktige på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør (og skal) også få tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du har på lager.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Halden og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Halden:

6 + 6 =

Rotteproblem i Halden

Tror du, eller er du sikker på, at du har problemer med rotter der du bor i Halden? Ta kontakt med et skadedyrfirma nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Er rotter et skadedyrproblem i Halden?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det er to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når rottene leter etter mat. De ødelegger også bygninger og ting ved å gnage og grave.

Rotter er flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem i Halden.

Rotter kan også skade andre ting

Det er ikke kun hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Halden. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter formerer seg raskt og er kjent for smidighet, skade bosteder, matbutikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Halden

Noen karakteristiske sider om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men avføringen kan også opptre i mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Halden

Har du problemer med rotter i Halden{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Halden

Litt om Halden

Halden er en by og kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Storkommunen Halden grenser til Rakkestad i nord, Aremark i øst, og Sarpsborg i nordvest, samt kommunene Strömstad, Tanum og Dals-Ed i Sverige i henholdsvis sørvest, sør og sørøst.

Kommunen består av de tidligere herredene Berg og Idd samt bykommunen Halden. Berg og Idd er typiske landbruksområder, mens Halden er en av Norges eldste industribyer. Industrien fikk kraft fra fossefall i elva Tista som utgjør nedre del av Haldenvassdraget.

Halden er Norges grenseby mot Sverige og preges, historisk og visuelt, av Fredriksten festning.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Halden og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse HaldenI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Halden

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Halden også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Halden