Rotter Fosnavåg

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Fosnavåg så må du gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, kjappe på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan ofte dessverre hurtig gjøre stor ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som råd er tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er svært flinke til å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du bør (og skal) også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge matvarene du har på lager.

Og når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Fosnavåg og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Fosnavåg:

12 + 12 =

Problem med rotter i Fosnavåg

Lurer du på om du har problem med rotter i Fosnavåg? Hvis du sliter med rotter i Fosnavåg så bør du få hjelp av noen profesjonelle som gjør skadedyrkontroll som kan hjelpe deg å bli kvitt problemet. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter er dyktige til å formere seg, og skadedyrproblemet kan raskt tilta. Helt bokstavelig.Ulempen er at rotter ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et skadedyrproblem i Fosnavåg?

Rotter og mus holder seg helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Mange ser to store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når de ser etter noe å spise. Rotter skader også bygninger og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem i Fosnavåg.

Rotter skader andre ting

Det er ikke kun boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Fosnavåg. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge hjem, butikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Fosnavåg

Litt om Fosnavåg

Karakteristikk kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Brunrottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kan komme inn.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er tennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart, men den kan faktisk opptre i mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Fosnavåg

Hvis du har problemer med rotter i Fosnavåg{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Fosnavåg

Litt om Fosnavåg

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Fosnavåg. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse FosnavågDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Fosnavåg

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Fosnavåg

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Fosnavåg også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Fosnavåg