Rotter Florø

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Florø så må du helt klart ta action umiddelbart. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli av med, og de kan raskt gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som råd er tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du skal og bør også få tiltak på plass som hindrer at rotter kan smitte maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Florø og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Florø:

10 + 14 =

Problem med rotter i Florø

Lurer du på om du har et rotteproblem i Florø? Hvis du sliter med rotter i Florø så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som kan hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Ikke kast bort verdifull tid, men send inn skjemaet nå. Det er nemlig et stort problem at rottene blir mange ganske kjapt, og skadedyrproblemet kan tilta. Helt bokstavelig.Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Rotter – et skadedyrproblem i Florø?

Rotter og mus holder seg helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene ser etter mat. Rotter skader også bygg og tomter ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Florø.

Rotter gnager på andre ting

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Florø. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter formerer seg raskt og er kjent for smidighet, evne til å ødelegge hjem, forretningslokaler og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Florø

Litt om Florø

Noen karakteristiske sider om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn.

Brunrotta veier fra 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men avføringen kan faktisk ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Florø

Har du problemer med rotter i Florø{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Florø

Litt om Florø

Flor er et for- og etternavn, brukt i mange land. Ordet flor kan på norsk bety «blomstring», «blomtermengde», «tynt stoff», eller «fløyel». I noen dialekter (og på nynorsk) brukes flor som navn på husdyrrommet i en driftsbygning på et gardsbruk. Det var gjerne laget av tømmer og var lunt og varmt også om vinteren. Floren var mindre enn høyrommet i driftsbygningen som kalles låve. Låven er åpen og luftig og kald om vinteren. Fjøs kan være synonymt med flor.

Flor kan også vise til:

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Florø. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse FlorøDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Florø

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Florø

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Florø også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Florø