Rotter Flekkefjord

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Flekkefjord så bør du absolutt ta action med én gang. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er er krevende å bli kvitt, og de kan ofte dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss nå for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter mat, og de er svært dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du skal og bør også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Flekkefjord og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Flekkefjord:

14 + 1 =

Rotteproblem i Flekkefjord

Lurer du på om du har et rotteproblem i Flekkefjord? Hvis du sliter med rotter i Flekkefjord så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som kan hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Du bør ikke vente, men send inn skjemaet nå. Det er nemlig til din ulempe at rotter blir mange veldig raskt, og skadedyrproblemet kan kjapt vokse. Helt bokstavelig.Ulempen er at rotter kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et gnagerproblem i Flekkefjord?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser noen store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne ser etter mat. De ødelegger også bygninger og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem i Flekkefjord.

Rotter i Flekkefjord kan også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke kun hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Flekkefjord. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade hjem, forretningslokaler og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Gjerne i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Flekkefjord

Litt om Flekkefjord

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20.

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til nye miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygningen slik at ikke rottene kommer inn.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart av farge, men avføringen kan faktisk opptre i mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Flekkefjord

Hvis du har problemer med rotter i Flekkefjord{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Flekkefjord

Litt om Flekkefjord

Flekkefjord er en kommune og by i Agder fylke. Kommunen grenser til Sokndal og Lund i Rogaland fylke i vest, til Sirdal i nord og til Kvinesdal i øst.

Flekkefjord er den vestligste av bykommunene langs Sørlandskysten. Kommunesenteret ligger nært E39, omtrent midtveis mellom Kristiansand og Stavanger. I tillegg til bysenteret omfatter Flekkefjord kommune også tettstedene Sira, Gyland, Rasvåg og Kirkehamn.

Flekkefjord kommune er resultatet av kommunesammenslåing i 1965. I tillegg til Flekkefjord inkluderer dagens kommune de tidligere kommunene Nes, Hidra, Gyland og Bakke.

Bykjernen preges fortsatt av trehusbebyggelse fra tidligere tider. De fleste er etter hvert blitt malt hvite, selv om de før var holdt i andre farger. Bebyggelsen i sentrumsgatene er nå i ferd med å bli modernisert. Tettstedet Flekkefjord har 6 056 innbyggere per 1. januar 2020.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Flekkefjord. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse FlekkefjordDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Flekkefjord

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Flekkefjord

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Flekkefjord også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Flekkefjord