Rotter Finnsnes

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Finnsnes så må du ta action nå med en gang. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt, og de kan dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så hurtig som råd er tar kontroll og får gjennomført skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for å få en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og de er enormt flinke til å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør helt klart også få tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste maten du har på lager.

Når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Finnsnes og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Finnsnes:

5 + 2 =

Problem med rotter i Finnsnes

Er du bekymret for, at du har et rotteproblem der du bor i Finnsnes? Ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du et problem. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Er rotter et problem i Finnsnes?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det er to store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når de leter etter noe å spise. Rotter skader også bygg og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Finnsnes.

Rotter skader andre ting

Det er ikke bare hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Finnsnes. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, skade bosteder, butikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Finnsnes

Litt om Finnsnes

Karakteristikk kjennetegn hos brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart, men avføringen kan også ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Finnsnes

Hvis du har problemer med rotter i Finnsnes{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Finnsnes

Litt om Finnsnes

Finnsnes er en by og administrasjonssenteret i Senja kommune i Troms og Finnmark. Finnsnes er regionssenter for Midt-Troms. Stedet har bystatus fra 1. januar 2000, og ligger delvis vestvendt mot Gisundet og Finnsnesrenna, og delvis sørvendt mot Finnfjorden. Byen er forbundet med tettstedet Silsand på Senja-siden med den 1 147 meter lange Gisundbrua. Finnsnes tettsted har 4 782 innbyggere per 1. januar 2020, men når man snakker om byen regner man gjerne med tettstedet Silsand som har 1 586 innbyggere.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Finnsnes. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse FinnsnesI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Finnsnes

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Finnsnes

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Finnsnes også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Finnsnes