Rotter Farsund

Hvis du har sett rotter eller mus i Farsund så må du ta action med én gang. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er utfordrende å bli av med. De kan dessverre hurtig gjøre stor skade på boliger og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så kjapt som råd er tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter mat, og de er veldig dyktige på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men uansett, du bør helt klart også få tiltak på plass som hindrer at skadedyr kan ødelegge matvarene du oppbevarer.

Og når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Farsund og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Farsund:

3 + 3 =

Problem med rotter i Farsund

Tenker du, at du har problemer med rotter i Farsund? Ta kontakt med skadedyrkontrollen i Farsund nå. Rottene kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Er rotter et gnagerproblem i Farsund?

Rotter og mus bor helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det er to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inne i bygg når de leter etter noe å spise. De ødelegger også bygninger og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme til overalt. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Farsund.

Rotter vil ofte gnage på annet

Det er ikke kun hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har gnags seg frem i biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Farsund. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin smidighet, evne til å ødelegge hjem, butikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i flere måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse rottene skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Farsund

Litt om Farsund

Noen karakteristiske sider om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye steder, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det er mennesker. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at ikke dyrene kommer inn.

Brunrotta veier 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. De er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men den kan også opptre i mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Farsund

Har du utfordring med rotter i Farsund{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Farsund

Litt om Farsund

Farsund er en kommune og en by sørvest i Agder fylke. Farsund er en kystkommune med Nordsjøen i sør og i vest, og grenser mot Kvinesdal i nordvest og Lyngdal i sørøst. Kommunen er den tredje sørligste kommunen i Norge. Kommunen har 9 695 innbyggere (2019). Dagens kommune ble etablert i 1965, da bykommunen Farsund ble slått sammen med nabokommunene Lista, Herad og Spind, og den nye kommunen fikk navn etter byen.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Farsund og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse FarsundDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Farsund

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Farsund

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Farsund også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Farsund