Rotter Drøbak

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Drøbak så må du gjøre noe umiddelbart. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er en utfordring å bli av med, og de kan dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt dyktige på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør helt klart også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Drøbak og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Drøbak:

12 + 15 =

Problem med rotter i Drøbak

Les her om du har problem med rotter i Drøbak. Hvis du sliter med rotter i Drøbak så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som vil hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter er kjent for å formere seg, og problemet kan vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter kan gnage i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Rotter – et gnagerproblem i Drøbak?

Rotter og mus holder seg helst der hvor personer bor. Gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det finnes noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når de ser etter mat. Rotter skader også bygninger og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Drøbak.

Rotter i Drøbak kan kunne skade andre eiendeler

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Drøbak. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, forretningslokaler og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Drøbak

Noen karakteristiske kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er normalt svart, men kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Drøbak

Så har du utfordring med rotter i Drøbak{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Drøbak

Litt om Drøbak

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Drøbak. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse DrøbakI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Drøbak

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Drøbak også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Drøbak