Rotter Brønnøysund

Når du oppdager rotter eller mus i Brønnøysund så må du helt klart gjøre noe nå med en gang. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli av med. De kan ofte hurtig gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er enormt dyktige til å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du bør helt klart også få tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Brønnøysund og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Brønnøysund:

12 + 11 =

Rotteproblem i Brønnøysund

Tror du, eller er du sikker på, at du har et rotteproblem i Brønnøysund? Da bør du ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg og da har du en stort problem. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Er rotter et problem i Brønnøysund?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det finnes to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter mat. De ødelegger også bygninger og ting ved å gnage og grave.

Rottene er flinke til å komme til overalt. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem også i Brønnøysund.

Rotter i Brønnøysund kan også skade andre ting

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Brønnøysund. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin smidighet, skade hjem, matbutikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Gjerne i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Brønnøysund

Litt om Brønnøysund

Noen karakteristiske kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Brunrottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til ulike steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. I dag lever den overalt på jorden der det er folk. Brunrotter gjør stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men den kan faktisk ha mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Brønnøysund

Så har du problemer med rotter i Brønnøysund{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Brønnøysund

Litt om Brønnøysund

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Brønnøysund. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse BrønnøysundDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Brønnøysund

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Brønnøysund

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Brønnøysund også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Brønnøysund