Rotter Arendal

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Arendal så bør du absolutt gjøre noe så snart som mulig. Rotter kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss umiddelbart for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er svært flinke til å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll nå. Men du bør (og skal) også få tiltak på plass som hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Arendal og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Arendal:

4 + 13 =

Rotteproblem i Arendal

Tenker du, eller er du sikker på, at du har problemer med rotter i Arendal? Da bør du ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og da har du en utfordring. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Arendal?

Rotter og mus bor helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser noen store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene leter etter mat. De skader også bygninger og ting ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Arendal.

Andre ting rotter kan ødelegge

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Arendal. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for evne til å komme frem overalt, skade bosteder, butikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Noen ganger i flere måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser matsaler; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Arendal

Litt om Arendal

Karakteristikk kjennetegn om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Rottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nært mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og kan spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart av farge, men kan også ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Arendal

Så har du problemer med rotter i Arendal{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Arendal

Litt om Arendal

Arendal er en by og en kommune i Agder fylke. Kommunen Arendal omtales gjerne som storkommune etter at fem kommuner, Arendal, Hisøy, Tromøy, Moland og Øyestad, ble slått sammen 1. januar 1992. Antall innbyggere i kommunen er 45 065 per 1. januar 2021.

Arendal nevnes første gang som en viktig havn i et tollregnskap fra 1528. I 1610 forteller Peder Claussøn Friis at Arendal var et ladested. Mye tyder på at Arendal er den eldste byen i Agder. Fulle kjøpstadsrettigheter fikk Arendal i 1723. Tettstedet Arendal har 37 815 innbyggere per 1. januar 2020.

Kommunen grenser i sørvest mot Grimstad, i nordvest mot Froland, og i nordøst mot Tvedestrand. Mot sydøst har kommunen en lang kystlinje mot Skagerrak.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Arendal og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse ArendalI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Arendal

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Arendal

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Arendal også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Arendal