Rotter Alta

Når du legger merke til rotter eller mus i Alta så må du ta action umiddelbart. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er utfordrende å bli kvitt. De kan ofte dessverre hurtig gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så hurtig som råd er tar action og får gjennomført skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er enormt flinke til å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du bør (og skal) også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Alta og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Alta:

1 + 1 =

Rotteproblem i Alta

Les her om du har et rotteproblem i Alta. Hvis du sliter med rotter i Alta så bør du få hjelp av noen profesjonelle som kan hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke vent, men ta kontakt nå. Det en stor utfordring at rotter formerer seg ganske kjapt, og problemet kan raskt vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rottene kan gnage i stykker gjenstander og hus, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Alta?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser to store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når gnagerne ser etter noe å spise. De skader også bygninger og eiendommer ved å grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Alta.

Rotter i Alta kan kunne skade andre ting

Det er ikke bare boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ødelagt biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Alta. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade boliger, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene skader hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Alta

Litt om Alta

Karakteristikk sider hos brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Rottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har god tilpasningsevne til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn.

Brunrotta veier 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men den kan faktisk opptre i mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Alta

Hvis du har utfordring med rotter i Alta{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Alta

Litt om Alta

Alta (nordsamisk: Álttá suohkan, kvensk: Alattion komuuni) er en kommune i Troms og Finnmark, vest i Finnmark, med bystatus siden 2000. Den grenser i nord mot Hasvik, Hammerfest og Loppa, i øst mot Porsanger, i sør mot Kautokeino og Karasjok, og i vest mot Kvænangen og Loppa. Alta er også navnet på tettstedet og byen, som er kommunens administrasjonssenter.

Det har vært lansert flere tolkninger av stedsnavnet Alta. Oluf Rygh satte det i forbindelse med gammelnorsk alpt («svane»). Just Qvigstad mente første leddet var det finske ala-, som i alamaa («lavland»). Jens Petter Nielsen har pekt på det samiske alda («offerplass»).

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Alta. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse AltaI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Alta

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Alta

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Alta også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Alta