Rotter Ålesund

Hvis du har lagt merke til rotter eller mus i Ålesund så bør du ta action så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er utfordrende å bli av med, og de kan dessverre hurtig gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så hurtig som råd er tar i gang med tiltak og får gjennomført skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss umiddelbart for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter mat, og de er enormt dyktige på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør (og skal) også ha tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Ålesund og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Ålesund:

12 + 7 =

Problem med rotter i Ålesund

Les mer om du har et rotteproblem i Ålesund. Hvis du sliter med rotter i Ålesund så bør du få hjelp av noen profesjonelle som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rotter er flinke til å formere seg, og problemet kan tilta. Ulempen er at rottene kan gnage i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et gnagerproblem i Ålesund?

Rotter og mus holder seg helst der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne leter etter mat. De ødelegger også bygninger og tomter ved å gnage og grave.

Rottene er talentfulle til å komme seg frem. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Ålesund.

Andre ting en rotte kan gnage på

Det er ikke kun boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Ålesund. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade bosteder, matbutikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Ålesund

Noen karakteristiske kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over alt, oftest i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør stor ødeleggelse, og kan spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre huset slik at rottene ikke kommer inn.

Rottene veier vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan også opptre i mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Ålesund

Hvis du har problemer med rotter i Ålesund{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Ålesund

Litt om Ålesund

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Ålesund. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse ÅlesundDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Ålesund

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Ålesund også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Ålesund