Rotter Åkrehamn

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Åkrehamn så bør du gjøre noe så kjapt som mulig. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er utfordrende å bli av med. De kan ofte raskt gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss umiddelbart for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er veldig flinke på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du skal og bør også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Åkrehamn og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Åkrehamn:

3 + 11 =

Problem med rotter i Åkrehamn

Tenker du, at du har problemer med rotter der du bor i Åkrehamn? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Åkrehamn nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Er rotter et gnagerproblem i Åkrehamn?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når de leter etter mat. De ødelegger også bygg og ting ved å konstant gnage og grave.

Rottene er flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem også i Åkrehamn.

Rotter gnager på annet

Det er ikke bare boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har gnags seg frem i biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Åkrehamn. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin smidighet, evne til å skade bosteder, matbutikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i flere måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Åkrehamn

Karakteristikk kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Rottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør stor skade, og har potensial til å spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygningen slik at rottene ikke kan komme inn.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men avføringen kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Åkrehamn

Har du problemer med rotter i Åkrehamn{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Åkrehamn

Litt om Åkrehamn

Vi hjelper også i andre byer. Blant annet i:

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Åkrehamn. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse ÅkrehamnI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Åkrehamn

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Åkrehamn også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Åkrehamn