Rotter Åkrehamn

Når du oppdager rotter eller mus i Åkrehamn så bør du gjøre noe så snart som mulig. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan hurtig gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så kjapt som råd er tar action og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er svært dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Åkrehamn og omliggende

Problem med rotter i Åkrehamn

Tenker du, at du har et rotteproblem der du bor i Åkrehamn? Ta kontakt med skadedyrkontrollen i Åkrehamn nå. Rottene kan raskt bli mange fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Er rotter et skadedyrproblem i Åkrehamn?

Rotter og mus bor ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det er to store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når de leter etter noe å spise. De ødelegger også bygninger og eiendommer ved å gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Åkrehamn.

Rotter i Åkrehamn kan også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ødelagt biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Åkrehamn. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge boliger, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Åkrehamn

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, mange ganger i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter kan gjøre stor skade, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn.

Rottene veier 200-500 g., og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan også ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Åkrehamn

Hvis du har utfordring med rotter i Åkrehamn{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Åkrehamn

Litt om Åkrehamn

Vi hjelper også i andre byer. Blant annet i:

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Åkrehamn. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse ÅkrehamnDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Åkrehamn

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Åkrehamn også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Åkrehamn