Rotter Skudeneshavn

Når du oppdager rotter eller mus i Skudeneshavn så må du helt klart gjøre tiltak nå med en gang. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan ofte hurtig gjøre stor skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så hurtig som råd er tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og de er svært dyktige på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss nå.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å få vite mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Skudeneshavn og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Skudeneshavn:

6 + 5 =

Problem med rotter i Skudeneshavn

Tenker du, at du har et rotteproblem der du bor i Skudeneshavn? Ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og da har du en utfordring. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Hvorfor er rotter et gnagerproblem i Skudeneshavn?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det finnes to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når de leter etter mat. Rotter ødelegger også bygninger og tomter ved å grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem i Skudeneshavn.

Rotter i Skudeneshavn kan også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Skudeneshavn. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for smidighet, evne til å ødelegge hjem, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse rottene skader hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Skudeneshavn

Karakteristikk kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Rottenes historie

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt på jorden der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor skade, og kan spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre bygget slik at rottene ikke kommer inn.

Rottene veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men avføringen kan også opptre i mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Skudeneshavn

Så har du utfordring med rotter i Skudeneshavn{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Skudeneshavn

Litt om Skudeneshavn

Skudeneshavn er en by og en tidligere kommune i Karmøy kommune i Rogaland. Skudeneshavn hadde 3 310 innbyggere per 1. januar 2020, og ligger på Skudeneset på sørspissen av øya Karmøy. Skudeneshavn grodde frem i slutten av middelalderen og bysamfunnet vokste kraftig under sildefisket på 1800-tallet.

Skudeneshavn kulturmiljø ble fredet ved kongelig resolusjon 2018. Fredningen omfatter 180 eiendommer med bygningsmasse samt gater, torv og parker.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Skudeneshavn og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse SkudeneshavnI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Skudeneshavn

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Skudeneshavn også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Skudeneshavn