Rotter Moss

Hvis du har sett rotter eller mus i Moss så bør du absolutt gjøre noe så kjapt som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli kvitt. De kan ofte dessverre hurtig gjøre stor skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så hurtig som råd er tar kontroll og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss umiddelbart for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du skal og bør også få tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Moss og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Moss:

10 + 12 =

Rotteproblem i Moss

Tror du, at du har problemer med rotter der du bor i Moss? Ikke vent, men ta kontakt med om skadedyrkontroll i Moss nå. Rotter kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du et problem. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Er rotter et problem i Moss?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det finnes to store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når gnagerne leter etter mat. Rotter ødelegger også bygg og tomter ved å konstant gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Moss.

Rotter gnager også på annet

Det er ikke kun hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Moss. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, evne til å skade boliger, matbutikker og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene skader hus; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Moss

Noen karakteristiske sider hos brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor skade, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at ikke rottene kan komme inn.

Rottene veier 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart av farge, men kan også ha mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Moss

Hvis du har utfordring med rotter i Moss{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Moss

Litt om Moss

Moss er en by og kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Den grenser i nord til Vestby, i øst til Våler og i sør til Råde. I vest grenser Moss mot Horten (over fjorden).

Moss har et mangfoldig industri- og handelsmiljø, kunstgallerier, variert fjord- og innlandsnatur med Jeløya, Mossemarka og Vansjø. Moss ligger sentralt ved Oslofjordens østside midtveis mellom Oslo og Sverige og har blant annet fergeforbindelse over Oslofjorden til Horten og Vestfold.
I Moss ligger også Statens Hus med Fylkesmannen og noen av statens øvrige virksomheter for Viken. Byen er et viktig handels- og servicesenter for sitt oppland, som i første rekke omfatter Råde og Våler i Viken, tidligere i Østfold; samt Son i Viken, tidligere i Akershus. Politisk innbefatter Mosseregionen kommunene Moss, Råde og Våler. Noen ganger regnes også Hobøl og Vestby til omlandet rundt Moss. Moss har tre videregående skoler, Kirkeparken vgs og Malakoff vgs som drives av Østfold fylkeskommune. Kirkeparken og Moss videregående Steinerskole har nylig fått bygget nye lokaler for skolen.

Grunnlaget for byen Moss er å finne i en kombinasjonen av gode kommunikasjoner og vannkraft. Mossefossen i Mosseelva (også kalt Mossa, opprinnelig navn Morsa) med et vannfall på ca. 25 meter, la grunnlaget for et mangesidig næringsliv med sager og møller. Mossesundet bød på en god havn, til tross for en lang adkomst nord om Jeløya. Et alternativt ankringssted var Værlebukta, som ligger utsatt til for sydlige og vestlige vinder.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Moss. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse MossI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Moss

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Moss også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Moss