Rotter Askim

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Askim så må du ta action så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli av med. De kan dessverre hurtig gjøre stor skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så raskt som mulig tar i gang med tiltak og får gjennomført passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og de er veldig flinke til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du må også ha skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett type bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Askim og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Askim:

6 + 15 =

Problem med rotter i Askim

Tror du, at du har problemer med rotter i Askim? Ikke vent, men ta kontakt med om skadedyrkontroll i Askim nå. Rottene kan raskt bli mange fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en stort problem. Rotter er fryktet da de ødelegger mye.

Er rotter et gnagerproblem i Askim?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det er noen store problemer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter mat. De ødelegger også bygg og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Askim.

Andre ting rotter kan ødelegge

Det er ikke bare hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Askim. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, fabrikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Askim

Karakteristikk kjennetegn om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger.

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det er folk. Brunrotter gjør ofte stor skade, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 g., og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men kan også ha mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Askim

Hvis du har utfordring med rotter i Askim{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Askim

Litt om Askim

Askim er en by og en tidligere kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Kommunen ble opprettet 1. januar 1838. I 2020 ble kommunen innlemmet i den nye storkommunen Indre Østfold. Kommunen grenset i vest og nord til Spydeberg, i nordøst til Trøgstad og sørøst til Eidsberg og i sør til Skiptvet. Askim fikk bystatus 1. januar 1996, bysenteret har 14 592 innbyggere per 1. januar 2020.

Kulturfestivalen Kraftfestivalen samler hver augustmåned deltakere fra fjern og nær, en tradisjon i den anledning er åpningskonserten i den gamle turbinhallen i Kraftverket ved Kykkelsrud. Viking-Askim var inntil nedleggelsen i 1992 hjørnesteinsbedriften i det lille samfunnet, som siden i stor grad har utviklet servicenæringene. Glava er nå hjørnesteinsbedrifen i Askim. Glomma danner en naturlig kommunegrense i vest, og fosser har blitt utnyttet til kraftproduksjon. Askim har derfor tre store kraftverk innenfor sine grenser (Solbergfoss, Kykkelsrud og Vamma).
Avisen Smaalenenes Avis utgis i byen og dekker også de omkringliggende kommuner.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Askim. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse AskimI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Askim

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Askim også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Askim