Rodent Awareness Week 2022 |


Bruk uken på å lære hvordan du kan beskytte eiendommen din og forhindre gnagerangrep

Høsten er fylt med spennende høytider. Selv om de fleste er kjent med de velkjente dagene som Halloween og Thanksgiving, inkluderer noen av de mindre kjente høytidene i oktober National Do Something Nice Day og National Bli kjent med kundene dine.

Og nå er det nok en “ferie” å feire – Rodent Awareness Week. Dette arrangementet varer fra 16. oktober til 22. oktober. Tidspunkt perfekt for å falle sammen med årstiden da gnagere finner ly for de kaldere månedene, denne uken er den ideelle tiden for å lære om behandling og forebygging av gnagere.

Å øke bevisstheten om gnagere og skaden de forårsaker

Når temperaturen synker, begynner gnagere som mus og rotter å lete etter varme, koselige steder å hekke. Dette gjør det også til det perfekte tidspunktet å sette inn tiltak for å beskytte hjem, bedrifter, mennesker og familier.

National Pest Management Association (NPMA) Professional Pest Management Alliance grunnla denne årlige begivenheten i 2014. Målet er å lære huseiere hvordan de oppdager gnagere, forebygger angrep og viktigheten av å samarbeide med en dyktig fagperson innen skadedyr og skadedyr.

brun rotte med rosa poter og svarte øyne som spiser peanøtter

Tross alt bærer gnagere dusinvis av sykdommer og parasitter som lopper, flått og midd. De gnager også ofte på alt fra isolasjon til trekonstruksjoner til elektriske ledninger, og skaper betydelig skade når problemet ikke blir behandlet.

De kostbare skadene på helse og eiendom understreker viktigheten av effektiv, effektiv forebygging og profesjonell gnagerkontroll. Pest Control håndterer alle aspekter av riktig skadedyr- og gnagerkontroll, inkludert fjerning, overvåking, opprydding og eksklusjonstjenester.

Gnagerebevissthet 101

Millioner av amerikanere håndterer gnagere i deres hjem eller virksomhet hvert år.

Noen gnagere kan presse seg gjennom hull og sprekker så små som en krone. Og når de først er inne, kan de raskt avle, noe som gjør en full-blåst angrep en sannsynlighet med mindre eierne handler raskt.

Tegn på gnagerangrep

Rodent Awareness Week 2022 er den ideelle tiden for å lære å oppdage tegn på gnagerangrep.

Mange gnagere sover om dagen og er aktive om natten, noe som gjør det mindre sannsynlig å se dem i aksjon. Vanlige tegn som kan hjelpe med å identifisere en gnagerinvasjon inkluderer:

 • Tygget matemballasje.
 • Makulert papir, plantemateriale eller stoff.
 • Gnagerskitt, spesielt i nærheten av mat eller i skap og skuffer.
 • Høres ut som knirking, skraping og skraping i vegger, tak og gulvbord.

Behandling og forebygging av gnagere

Gnagere er kjent for å avle raskt. En enkelt hunnmus, for eksempel, føder ofte opptil seks babyer samtidig. Så, etter å ha fått babyer, kan hun pare seg igjen og få et nytt kull så raskt som 25 dager etter det første.

Derfor er det alltid den beste handlingen å ringe en profesjonell. Jo raskere og mer effektivt en infestasjon elimineres, jo raskere vil det være å returnere plassen til sin tidligere tilstand.

s behandlingsprosess inkluderer fire hovedtrinn: inspeksjon, fjerning, opprydding og ekskludering. Den gratis, detaljerte inspeksjonen lar våre teknikere vurdere eiendommen for skade, vurdere potensielle inngangspunkter og utvikle en tilpasset plan for å bli kvitt gnagere for godt.

Den mest effektive forebyggingsstrategien er å forsegle potensielle inngangsveier, og effektivt utelukke gnageren fra å få tilgang igjen. Cat-Guard Exclusion Systems gir en sikker, kjemikaliefri, permanent barriere for å holde gnagere og andre dyr ute for alltid.

Våre toppmoderne Cat-Guard-ekskluderingssystemer er designet for å målrette mot hvert nivå i hjemmet, bedriften eller annen struktur.

 • Upper Cat-Guard: Dette systemet beskytter strukturer fra toppen av vinduene i første etasje til toppen av taket.
 • Nedre Cat-Guard: Dette systemet er designet for å beskytte bygninger fra vinduene i første etasje og ned til bakken.
 • Trench-Guard: Dette systemet er designet for å beskytte områder med lav klaring som skur og dekk.

Når den er installert sammen, kan hjemmet eller bedriften oppleve total beskyttelse mot gnagere som jordsvin, skunks, ekorn, fugler og mye mer.

Generelle tips til forebygging av gnagere

Det er alltid den perfekte tiden for å beskytte seg mot gnagerinvasjoner og angrep, men spesielt når vi begynner å oppleve kjøligere temperaturer. Gnagere er aktive året rundt, men har en tendens til å bevege seg innendørs i kaldt vær.

For å minimere trusselen om gnagerangrep, anbefaler skadedyrbekjempere å starte med å undersøke uterom. Å holde gresset trimmet og beskjære trær og busker som henger over bygninger kan bidra til å eliminere gjemmesteder og måter for gnagere å hoppe på strukturer.

Andre tips inkluderer:

 • Inneholder søppel i dunker med tettsittende lokk.
 • Fjerning av hageavfall og rot, spesielt i nærheten av bygninger.
 • Fjerne mistet frukt fra frukttrær.
 • Bytte til fuglefôr uten skall eller slutte å mate fugler.
 • Oppbevaring av matvarer i beholdere med tett lokk (inkludert kjæledyrfôr).
 • Reparasjon av sprekker, hull og åpninger på utsiden av boliger og bygninger.
 • Montering av dørfeier på ytterdører.
 • Regelmessig rengjøring av gulv og benker.

Planlegg en gratis inspeksjon fra Skadedyrkontroll

gir detaljerte, grundige vurderinger som kan gi deg verdifull informasjon om risikoen for en gnagerangrep. Det er det første trinnet vi tar i ethvert gnagerkontrollprogram fordi det gir oss den nødvendige informasjonen for å skreddersy behandlingsplanen til hver kundes unike behov og omstendigheter.

Kontakt oss i dag for å avtale en gratis inspeksjon. Vi er også alltid glade for å gi flere forebyggingstips eller informasjon under Rodent Awareness Week 2022 og utover.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er presidenten for Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer over hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å levere effektive løsninger for håndtering av skadedyr og plagsomme dyreliv for hjem og bedrifter.Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 9 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...