Rocky Mountain Spotted Fever Symptomer, behandling, forebygging

[ad_1]

Rocky Mountain spotted fever (RMSF) er en alvorlig flåttbåren sykdom med en dødelighet på mer enn 20 prosent dersom den ikke behandles tidlig. En flått trenger bare å festes i to timer for å overføre sykdommen, så tidlig oppdagelse er nøkkelen. Flere arter av flått i USA, inkludert den amerikanske hundeflåtten, Rocky Mountain wood tick og den brune hundeflåtten er ansvarlige for overføring av RMSF.

Hvis en flått blir funnet på kroppen, bruk en pinsett med fin spiss for å ta tak i den så nær hudoverflaten som mulig. Trekk deretter oppover med jevnt, jevnt trykk og unngå å vri eller rykke i flåtten, da dette kan føre til at munndelene bryter av og forblir i huden. Når flåtten er fjernet, rengjør du bittstedet grundig med såpe og vann. Skyll flåtten ned i toalettet eller pakk den godt inn i en veske før den kastes i en lukket beholder. Hvis du utvikler utslett, hodepine, smerter eller feber, kontakt lege umiddelbart. Les videre for informasjon om Rocky Mountain spotted feber symptomer, behandling og forebygging.

Rocky Mountain Spotted Fever Symptomer:

Hovedsymptomet på RMSF er et helkroppsutslett som utvikler seg to til fem dager etter bittet. Selv om sykdommen ikke resulterer i kroniske eller vedvarende infeksjoner, kan pasienter som blir friske etter RMSF sitte igjen med permanent skade på blodårene som fører til amputasjon, hørselstap, lammelser eller psykisk funksjonshemming.

Rocky Mountain Spotted Fever Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, oppsøk lege umiddelbart. Folk som utvikler RMSF er mye mer sannsynlig å unngå komplikasjoner hvis de behandles innen fem dager etter å ha utviklet symptomer, så legen din kan få deg til å starte antibiotikabehandling før du mottar avgjørende testresultater.

Rocky Mountain Spotted Fever Forebygging:

For å forhindre Rocky Mountain flekkfeber, følg disse tipsene for å holde deg flåttfri:

  • Når du er utendørs, bruk langermede skjorter, lange bukser og lukkede sko
  • For å gjøre det lettere å oppdage flått, bruk lyse klær
  • Unngå lavtvoksende vegetasjon og åpne gressletter der Rocky Mountain-flåtten lever
  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Fjern ugress og klipp lavt gress for å holde hagen flåttfri
  • Etter å ha tilbrakt tid ute, inspiser deg selv, din familie og kjæledyr for flått
  • Hvis du mistenker et flåttangrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for riktig behandling[ad_2]

Kilde

Scroll to Top