Rocky Mountain Spotted Fever Symptomer, behandling, forebygging


Rocky Mountain spotted fever (RMSF) er en alvorlig flåttbåren sykdom med en dødelighet på mer enn 20 prosent dersom den ikke behandles tidlig. En flått trenger bare å festes i to timer for å overføre sykdommen, så tidlig oppdagelse er nøkkelen. Flere arter av flått i USA, inkludert den amerikanske hundeflåtten, Rocky Mountain wood tick og den brune hundeflåtten er ansvarlige for overføring av RMSF.

img-2

Hvis en flått blir funnet på kroppen, bruk en pinsett med fin spiss for å ta tak i den så nær hudoverflaten som mulig. Trekk deretter oppover med jevnt, jevnt trykk og unngå å vri eller rykke i flåtten, da dette kan føre til at munndelene bryter av og forblir i huden. Når flåtten er fjernet, rengjør du bittstedet grundig med såpe og vann. Skyll flåtten ned i toalettet eller pakk den godt inn i en veske før den kastes i en lukket beholder. Hvis du utvikler utslett, hodepine, smerter eller feber, kontakt lege umiddelbart. Les videre for informasjon om Rocky Mountain spotted feber symptomer, behandling og forebygging.

Rocky Mountain Spotted Fever Symptomer:

Hovedsymptomet på RMSF er et helkroppsutslett som utvikler seg to til fem dager etter bittet. Selv om sykdommen ikke resulterer i kroniske eller vedvarende infeksjoner, kan pasienter som blir friske etter RMSF sitte igjen med permanent skade på blodårene som fører til amputasjon, hørselstap, lammelser eller psykisk funksjonshemming.

Rocky Mountain Spotted Fever Behandling:

Hvis du opplever noen av disse symptomene, oppsøk lege umiddelbart. Folk som utvikler RMSF er mye mer sannsynlig å unngå komplikasjoner hvis de behandles innen fem dager etter å ha utviklet symptomer, så legen din kan få deg til å starte antibiotikabehandling før du mottar avgjørende testresultater.

img-3

Rocky Mountain Spotted Fever Forebygging:

For å forhindre Rocky Mountain flekkfeber, følg disse tipsene for å holde deg flåttfri:

  • Når du er utendørs, bruk langermede skjorter, lange bukser og lukkede sko
  • For å gjøre det lettere å oppdage flått, bruk lyse klær
  • Unngå lavtvoksende vegetasjon og åpne gressletter der Rocky Mountain-flåtten lever
  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Fjern ugress og klipp lavt gress for å holde hagen flåttfri
  • Etter å ha tilbrakt tid ute, inspiser deg selv, din familie og kjæledyr for flått
  • Hvis du mistenker et flåttangrep, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for riktig behandling

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 9 =

Tips til bruk av elektriske musefeller

Tips til bruk av elektriske musefeller

Elektriske musefeller har blitt et stadig mer populært alternativ til tradisjonelle feller for å bekjempe uønskede gnagere i hjem og på hytter. Disse fellene fungerer ved å levere et elektrisk støt som raskt og human avliver musen, uten behov for gift eller fysiske...

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...