Overføres koronaviruset av skadedyr?


Det er mange spørsmål rundt den nye koronavirussykdommen 2019 (COVID-19), inkludert hvordan den spres. Med varmt vær som nærmer seg, kan det være bekymringer om sykdomsoverføring fra insekter, men det er viktig å merke seg at koronaviruset spres ikke av vektorskadedyr. Mens den beste og mest oppdaterte ressursen for informasjon om koronavirus fortsatt er Centers for Disease Control and Prevention (CDC), vil vi ta en titt på forskjellene mellom vanlige vektorbårne sykdommer og forskjellige koronavirus for å hjelpe til med å avlive eventuelle myter om overføring.

img-2

Hva er vektorskadedyr?

Vektorskadedyr som flått og mygg er kjent for å spille en betydelig rolle i overføringen av mange kritiske sykdommer. På verdensbasis er mygg de ledende vektorene som er ansvarlige for overføring av infeksjoner til mennesker, og er ansvarlige for spredning av malaria, Zika-virus, West Nile-virus (WNV), Eastern Equine encefalitt (EEE), chikungunya, gul feber og mange flere. Flått er ansvarlig for overføring av den vanligste vektorbårne infeksjonen i USA, borreliose, samt mange andre infeksjoner som Rocky Mountain spotted fever, babesiosis, ehrlichiosis og anaplasmose.

Hva er vanlige menneskelige koronavirus?

Vanlige menneskelige koronavirus ble først identifisert på 1960-tallet, og er velkjente årsaker til forkjølelse og influensa. Det er fire hovedundergrupper av menneskelige koronavirus, og de overføres hovedsakelig gjennom kontakt med kroppsvæsker fra en infisert person ved enkle handlinger som hosting og nysing. Mikroskopiske dråper produsert av den infiserte personen kan inhaleres av noen i nærheten (vanligvis innenfor en radius på tre til seks fot), eller de kan også overføres via kontakt med en forurenset overflate (en som nettopp ble hostet på) og deretter utilsiktet berøre ens ansikt eller gni seg i øynene, eller ved noe så enkelt som å dele en skje for å smake på noens dessert.

Hvordan er COVID-19 forskjellig?

SARS (Severe ENsøt Råndedrett Syndrome), MERS (Mpå tomgang East Råndedrett Syndrome) og nå COVID-19 (coronavirus der 2019) er zoonotiske koronavirus – virus som har hoppet over artsbarrieren fra sine normale dyreverter til mennesker. Dette kan skje ved direkte kontakt med et infisert dyr, samt indirekte kontakt eller spising av forurenset mat. Zoonotiske sykdommer er også svært vanlige, og når de først er overført til mennesker, kan de også spre seg gjennom person-til-person kontakt, noe som gjør riktig håndvask og andre forebyggende handlinger skissert av CDC avgjørende for offentlig sikkerhet.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

5 + 13 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...