Ofte stilte spørsmål om sikader

[ad_1]

Etter 17 år under jorden vil en av de største stammene av periodiske sikader dukke opp

Du har kanskje hørt suset rundt “Brood X” av sikader, men hva er egentlig en sikader? Sikader er store, flygende insekter, typisk kjent for den høye summende lyden som hannene produserer for å tiltrekke seg kvinnelige kamerater. Disse insektene tilbringer mesteparten av livet under jorden og et lite antall årlige sikader dukker opp hvert år. Men av og til vil et enormt antall periodiske sikader alle komme opp av bakken på en gang, et syn som er vanskelig å gå glipp av.

Så når kommer sikader ut og hvor ofte kommer de ut? Disse insektene er nøyaktig referert til som 17-års sikader eller 13-års sikader for intervallene de dukker opp, før som de bruker mesteparten av livet på å utvikle seg under jorden. Etter 17 eller 13 år vil disse insektene komme til overflaten i omtrent en måned for å smelte, pare seg og legge egg. De voksne er i stand til å produsere mellom 400 og 600 egg hver, og vil deretter dø av og avkommet deres vil grave seg ned i jorden, til de kommer til overflaten igjen 13 til 17 år senere. I 2021 vil Brood X, også kjent som Great Eastern Brood, dukke opp og være en av de største i nyere historie, med milliarder av individuelle insekter som er spådd å komme til overflaten i 15 forskjellige stater.

Til lære mer, Sjekk ut dette liste over Brood X og tidsskrift sikader ofte stilte spørsmål fra Dr. Jim Fredericks, sjefentomolog for National Pest Management Association:

Hva spiser sikader?

I løpet av sin tid under jorden lever sikader først og fremst på saften og saften fra trerøtter. Når de er over bakken, kan voksne livnære seg på plantejuice som kan forårsake minimal skade på trær.

Hvordan ser en sikade ut?

Periodiske sikader har vanligvis svarte kropper, oransje vingeårer, røde øyne og seks ben. De har også antenner og er vanligvis 1 til 2 tommer lange. Årlige sikader, som dukker opp hvert år, er svarte og grønne.

Hvor lenge lever sikader?

Over bakken lever sikader bare i noen få uker og Brood X vil mest sannsynlig være borte før Labor Day.

Hvordan høres en sikada ut?

I store grupper kan lyden av sikader nå så høyt som 100 desibel og har blitt sammenlignet med lyden av elektrisitet i noen tilfeller. Så hvordan og hvorfor lager de støy? Ved å bruke en spesiell struktur på magen deres kjent som en tymbal, produserer disse insektene en høy summende lyd som vanligvis brukes til å tiltrekke seg kamerater.

Hvor bor sikader?

Periodiske sikader tilbringer mesteparten av livet under jorden. Når de dukker opp, oppsøker de typisk trær hvor de kan livnære seg på saft og legge egg i spalter som hunnene klipper i endene av små greiner. Når det gjelder hvor sikader finnes så langt som geografisk tilstedeværelse, spesielt Brood X forventes å påvirke 15 forskjellige stater, først og fremst i Midt-Atlanteren og Midtvesten.

Er sikader farlige?

En annen vanlig sikade spørsmål er om hvorvidt eller ikke de er farlige. Selv om de kan være høylytte, sikader utgjør svært få trusler. Mens noen mennesker kan spørre om sikader biter, kan du være trygg på at disse insektene ikke biter eller stikker. Videre tiltrekkes de ikke av hjem og holder seg vanligvis utenfor.

Hva gjør sikader?

Over bakken lever sikader bare i noen få uker, hvor de parer seg. Hunnen skjærer V-formede spalter i barken på unge kvister og legger rundt 20 egg i hver, til sammen 600 eller flere egg. Etter omtrent 6 til 10 uker vil eggene klekkes og nymfene vil falle til bakken, grave seg ned i bakken for å mate og utvikle seg til neste 13 til 17 år.

Er sikader skadelige?

I områder med høye konsentrasjoner av sikader kan de forårsake kosmetisk skade på trær når de legger eggene sine på unge tregrener. Imidlertid gir de faktisk en rekke forskjellige fordeler for naturen. Sikader kan tjene som mat for mange dyr, inkludert fugler, krypdyr, slanger og til og med edderkopper. Når de er under jorden, konstruerer nymfene tunneler som hjelper til med å lufte jorda og tillater trerøtter å få mer tilgang til næringsstoffer og oksygen for vekst.

Til tross for det forbløffende antallet periodiske sikader som vanligvis dukker opp som en del av hver avling, er de egentlig ganske ufarlige. For mer informasjon, sjekk ut våre periodiske sikader skadedyr guide.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top