National Pest Management Association legger vekt på myggbeskyttelse blant økende bekymringer over Eastern Equine Encephalitt (EEE)


NPMA advarer om at mygg forblir aktive gjennom høsten og at personlig beskyttelse er nødvendig

FAIRFAX, VA (24. september 2019) – Med 20 tilfeller av myggbåren Eastern Equine Encefalitt (EEE) rapportert i USA så langt i år, oppfordrer National Pest Management Association (NPMA) publikum til å ta nødvendige sikkerhetstiltak mot disse potensielt farlige insektene. Som smittebærere kan mygg spre virus som EEE ved å spise på infiserte dyr og mennesker. I 2019 er det registrert tilfeller av myggbåren sykdom hos mennesker i Massachusetts, Michigan, New Jersey, North Carolina, Rhode Island og Connecticut, mens dyreinfeksjoner er rapportert i en rekke andre stater.

“Eastern Equine Encefalitt er en relativt sjelden myggbåren sykdom, men kan være livstruende for de som får den,” sa Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver for NPMA. “EEE kan resultere i en av to typer sykdommer, systemisk eller encefalitt, med encefalitt som den dødeligeste av de to.”

I følge Parada kan de som får viruset, når de er blitt bitt av en infisert mygg, begynne å oppleve influensalignende symptomer som frysninger, feber og leddsmerter, som vanligvis varer i en til to uker. De fleste blir helt friske, men rundt fire til fem prosent av de smittede utvikler den encefalittiske formen av EEE som påvirker hjernen og forårsaker symptomer inkludert oppkast og kramper.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at omtrent 30 prosent av personer med EEE dør som følge av infeksjonen og mange overlevende har pågående nevrologiske problemer. – Mange som blir friske etter sykdommen sitter dessverre igjen med invalidiserende psykiske lidelser og hjernesvikt. Hvis du mistenker at du har EEE, bør du søke behandling hos en lege så snart som mulig, la Parada til.

Med mygg som forblir aktive langt ut på høsten, oppfordrer National Pest Management Association folk til å ta ekstra forholdsregler med disse beskyttelsestiltakene:

  • Påfør insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, picaridin eller olje av sitroneukalyptus på riktig måte; følg etikettinstruksjonene nøye og påfør på nytt etter behov
  • Bruk lukkede sko, lange bukser og langermede skjorter når du tilbringer tid utendørs for å begrense hudeksponering
  • Unngå å bruke mørke farger, blomstertrykk og søttluktende parfymer og cologne mens du er ute
  • Hvis du opplever en bivirkning etter å ha blitt bitt av en mygg eller utvikler influensalignende symptomer, kontakt helsepersonell umiddelbart

I tillegg til personlig beskyttelse er kvelende myggoppdrettsaktivitet like viktig. Mygg trives i varme, våte områder og trenger bare så lite som en halv tomme stående vann for å avle, og gjør uskyldige gjenstander som trillebårer og fuglebad til potensielle hekkeplasser som kan utvikle tusenvis av mygg. For å hjelpe til med å demonstrere dette for den amerikanske offentligheten, ga NPMA nylig ut sitt Mosquito Multiplier-prosjekt som viser hvor raskt mygg kan formere seg i en gunstig hage.

“For å redusere sjansene for at mygg yngler i hagen din, utfør en eiendomsundersøkelse minst en gang i uken og eliminer alle områder med stående vann,” sa Dr. Jim Fredericks, sjef for entomolog for National Pest Management Association.

Hvis du har et myggproblem på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. For mer informasjon om farene forbundet med mygg og hvordan du beskytter deg mot dem, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens engasjement for beskyttelse av folkehelse, mat og eiendom mot sykdommene og farene av skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 14 =

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...