Myggens avlskraft avslørt


National Pest Management Association frigir sjokkerende opptak fra sin Mosquito Multiplier-simulering for å advare huseiere om potensielle yngleplasser

FAIRFAX, VA (21. august 2019) — The National Pest Management Association (NPMA) la i dag ut resultatene av sitt spennende nye videoprosjekt – Mosquito Multiplier – for å vise hvor raskt mygg klarer å formere seg i din egen bakgård. Ved å gjenskape ideelle forhold som lar myggen trives, klarte forskerne å fange myggens sanne avlskraft, og resultatene er et must-see.

“Myggmultiplikatorprosjektet er en visuell simulering som er designet for å vise huseiere nøyaktig hvordan myggpopulasjoner kan eksplodere under de rette forholdene,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for National Pest Management Association. “Vårt team av eksperter tok myggegg og klekket dem ut under kontrollerte forhold som etterligner de du finner i en typisk bakgård, og på mindre enn en uke hadde vi over 5000 mygg.”

Finnes over hele landet, mygg trives i varme, våte områder og trenger bare så lite som en halv tomme vann for å avle, og gjør tilsynelatende uskyldige gjenstander som barnebassenger, trillebårer og veltede frisbeer til potensielle yngleplasser. “For å redusere sannsynligheten for at mygg yngler på hagen din, foreta en undersøkelse av eiendommen minst en gang i uken og eliminer alle områder med stående vann,” sa Fredericks.

I stand til å spre West Nile-virus, malaria, dengue- og Zika-virus, regnes mygg som det dødeligste dyret på jorden. Ifølge Verdens helseorganisasjon er mygg ansvarlig for flere millioner dødsfall og hundrevis av millioner tilfeller av vektorbårne sykdommer hvert år. Med over 150 forskjellige arter av mygg funnet i USA alene, er årvåkenhet nøkkelen til å forhindre angrep.

For å hjelpe til med å bekjempe mygg og overføring av vektorsykdom, deler NPMA disse rettidige forebyggings- og beskyttelsestipsene:

Forebygging av bakgård:

  • Eliminer alle områder med stående vann som finnes rundt eiendommen minst en gang i uken
  • Skjerm alle vinduer og dører og hold rennene frittflytende
  • Hvis du har et myggproblem, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper

Personlig beskyttelse:

  • Bruk lange bukser og ermer utendørs for å begrense eksponeringen
  • Unngå å bruke mørke farger, blomstertrykk og søttluktende parfymer og cologne mens du er ute
  • Påfør riktig insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, picaridin eller olje av sitroneukalyptus; følg etikettinstruksjonene
  • Hvis du opplever en bivirkning etter å ha blitt bitt av en mygg, kontakt helsepersonell umiddelbart

For mer informasjon om farene forbundet med mygg og hvordan du beskytter deg mot dem, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

11 + 3 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...